Šį kartą pabandžiau į varškėčius įmaišyti špinatų. Rezultatas gavosi labai šaunus – varškėčiai ne tik tapo maistingesni, bet ir įgavo šiek tiek kitokio skonio.
Kiek miltų dėti į tešlą, priklauso nuo varškės drėgnumo. Jei varškė labai drėgna, dėkite truputį daugiau, jei sausesnė – mažiau.
Mano naudota varškė buvo gana sausa ir biri.
Skanaus!
Varškėčiai su špinatais
6 varškėčiams reikės:
- 250 g varškės (9 proc. riebumo)
- 2 saujų špinatų
- 1 kiaušinio
- 5 valg. š. miltų
- 1 valg. š. susmulkintų šviežių petražolių
- 2/3 arb. š. druskos
- 1/3 arb. š. juodųjų pipirų
- 1,5 valg. š. sviesto (kepimui)
- 1 arb. š. saulėgrąžų aliejaus (kepimui)
Kaip gaminti
Varškę su kiaušiniu gerai sutriname šakute. Įmaišome miltus, druską ir pipirus.
Špinatus kelioms sekundėms įmerkiame į karštą vandenį (ne verdantį), po to nukošiame, nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir supjaustome mažesniais gabalėliais. Kartu su petražolėmis šaukštu įšmaišome į varškės masę.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų ir sviestą. Imame po 1 valg. š. tešlos, šlapiomis rankomis suformuojame apie 1-1,5 cm storio blynelius ir apkepame iš abiejų pusių, kol varškėčiai gražiai apskrunda.
Iškeptus varškėčius dedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus.
Patiekiame su mėgstamais padažais, skanaus!