Vaikystėje šiuos virtinukus vadindavome „pagalvėlėmis“. Kaip pavadinsi, taip nepagadinsi, tiesa?
Pagaminti juos nėra sunku, bet prisiruošti – reikia. Aš gaminau iš dvigubos normos ir užsišaldžiau.
Kad lengviau suprastumėte, kaip gaminti, peržiūrėkite nuotraukas.
Virtinukai su varške
Reikės:
- 3 stiklinių miltų (460–470 g),
- 3 v. š. aliejaus,
- 250 ml virinto vandens,
- žiupsnelio druskos.
Įdarui:
- varškės,
- grietinės,
- cukraus.
Gaminimo eiga
Į dubenį persijojau miltus su druska, supyliau verdantį vandenį ir aliejų.
Išmaišiau ir užminkiau tešlą.
Įdarui varškę pertryniau, įdėjau šaukštą grietinės, cukraus pagal skonį ir išmaišiau.
Iš paruoštos masės iškočiojau plonus lakštus. Vieną uždėjau ant virtinukų formelės, sudėjau varškės įdarą.
Užklojau kitu iškočiotu lakštu ir kočėlu vėl pakočiojau. Taip virtiniai lengvai iškrenta iš formos.
Jei neturite formelės, virtinius galite daryti kokios tik norite formos ir kraštus užlankstyti pirštais ar užspausti šakute.
Į puodą su verdančiu ir pasūdytu vandeniu sudėjau virtinukus. Jiems iškilus į paviršių paviriau apie 5 min.
Valgėme su grietinės ir sviesto padažu.
Skanaus!