Kepiau 22 cm skersmens keptuvėje, išėjo apie 12 vnt. blynų (kiekis priklausys nuo jūsų samčio ir keptuvės dydžio).
Špinatų lietiniai su rikotos įdaru
Blynams reikės:
- 100 g šviežių špinatų;
- 3 kiaušinių;
- 200 ml pieno;
- 250 ml vandens;
- 260 g miltų;
- žiupsnelio druskos;
- 3 v. š. aliejaus.
Įdarui reikės:
- 300 g rikotos sūrio;
- 2 v. š. natūralaus jogurto;
- 2 v. š. skysto medaus;
- pusės citrinos žievelės.
Papildomai reikės:
- mėgstamų uogų;
- skysto medaus.
Kaip gaminti
Špinatų lapus nuplaukite, pašalinkite kotelius.
Į smulkintuvą suberkite špinatus, supilkite pieną ir vandenį, sutrinkite iki žalios masės.
Tada įmuškite kiaušinius, įpilkite aliejaus ir sumalkite iki vientisos masės.
Įberkite druskos, įsijokite miltus su milteliniu cukrum ir vėl sumalkite iki vientisos žalios masės.
Leiskite 10 min. tešlai pastovėti, kad gerai išbrinktų miltai.
Kepkite blynus tik gerai įkaitintoje keptuvėje, be riebalų. Plonu sluoksniu (pavartant keptuvę, kad tešla lygiai pasiskleistų į kraštus) pilkite lietinių tešlą.
Rikotos sūrį sumaišykite su jogurtu, medumi ir su tarkuotą citrinos žievele.
Paskleiskite įdarą ant blynų ir sulankstykite į trikampius. Prieš patiekiant lengvai apkepkite.
Patiekite su medumi ir šviežiomis uogomis.
Skanaus!