Špinatų lietiniai su rikotos įdaru: spalvinga, pavasariška, gardu

2020 m. kovo 30 d. 16:53
„Rasos virtuvės užrašai“
Receptas
Puikaus skonio, gražiai atrodantys blyneliai. Špinatų skonio visai nesijaučia!
Daugiau nuotraukų (1)
Kepiau 22 cm skersmens keptuvėje, išėjo apie 12 vnt. blynų (kiekis priklausys nuo jūsų samčio ir keptuvės dydžio).
Špinatų lietiniai su rikotos įdaru
Blynams reikės:
  • 100 g šviežių špinatų;
  • 3 kiaušinių; 
  • 200 ml pieno; 
  • 250 ml vandens;
  • 260 g miltų; 
  • žiupsnelio druskos; 
  • 3 v. š. aliejaus. 
Įdarui reikės:
  • 300 g rikotos sūrio;
  • 2 v. š. natūralaus jogurto;
  • 2 v. š. skysto medaus;
  • pusės citrinos žievelės.
Papildomai reikės:
  • mėgstamų uogų;
  • skysto medaus.
Kaip gaminti 
Špinatų lapus nuplaukite, pašalinkite kotelius.
Į smulkintuvą suberkite špinatus, supilkite pieną ir vandenį, sutrinkite iki žalios masės.
Tada įmuškite kiaušinius, įpilkite aliejaus ir sumalkite iki vientisos masės.
Įberkite druskos, įsijokite miltus su milteliniu cukrum ir vėl sumalkite iki vientisos žalios masės.
Leiskite 10 min. tešlai pastovėti, kad gerai išbrinktų miltai.
Kepkite blynus tik gerai įkaitintoje keptuvėje, be riebalų. Plonu sluoksniu (pavartant keptuvę, kad tešla lygiai pasiskleistų į kraštus) pilkite lietinių tešlą.
Rikotos sūrį sumaišykite su jogurtu, medumi ir su tarkuotą citrinos žievele.
Paskleiskite įdarą ant blynų ir sulankstykite į trikampius. Prieš patiekiant lengvai apkepkite.
Patiekite su medumi ir šviežiomis uogomis.
Skanaus!
lietiniaišpinatai^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.