Trys užkandžių receptai: paruošti paprasta, o rezultatas maloniai nustebins

Dalinuosi trimis užkandžių receptais, kuriuos pasigaminsite visiškai lengvai ir greitai. Tai smidrai su šonine ir sluoksniuota tešla, rūkytos dešrelės su sluoksniuota tešla ir cukinijų suktinukai su šonine.

Užkandžiai su sluoksniuota tešla.<br>Nuotr iš „Rasos virtuvės užrašai“.
Užkandžiai su sluoksniuota tešla.<br>Nuotr iš „Rasos virtuvės užrašai“.
Užkandžiai su sluoksniuota tešla.<br>Nuotr iš „Rasos virtuvės užrašai“.
Užkandžiai su sluoksniuota tešla.<br>Nuotr iš „Rasos virtuvės užrašai“.
Užkandžiai su sluoksniuota tešla.<br>Nuotr iš „Rasos virtuvės užrašai“.
Užkandžiai su sluoksniuota tešla.<br>Nuotr iš „Rasos virtuvės užrašai“.
Užkandžiai su sluoksniuota tešla.<br>Nuotr iš „Rasos virtuvės užrašai“.
Užkandžiai su sluoksniuota tešla.<br>Nuotr iš „Rasos virtuvės užrašai“.
Užkandžiai su sluoksniuota tešla.<br>Nuotr iš „Rasos virtuvės užrašai“.
Užkandžiai su sluoksniuota tešla.<br>Nuotr iš „Rasos virtuvės užrašai“.
Daugiau nuotraukų (5)

„Rasos virtuvės užrašai“

2020-05-07 13:47, atnaujinta 2023-05-03 10:34

Reikės:

  • 200 g smidrų;
  • 1 jaunos neperaugusios cukinijos
  • 140 g karštai rūkytų dešrelių „Kabanos“;
  • 14 vnt. (200 g) šaltai rūkyto kumpio arba šoninės plonai pjaustytų juostelių;
  • 1 pakuotės (375 g) šaldytos sluoksniuotos mielinės tešlos;
  • sezamų sėklų pabarstyti (nebūtina);
  • druskos, pipirų pagal skonį;
  • 1 kaušinio.

Kaip gaminti 

Smidrus apvirkite 2-3 min., išgriebkite ir perpilkite šaltu vandeniu, jog išliktų traškūs.

Šaldytą sluoksniuotą tešlą supjaustykite plonomis juostelėmis. Šoninės juosteles aš dar perjjoviau išilgai, gavosi 28 vnt. Kiekvieną smidrą apsukite plona šoninės juostele, po to apsukite sluoksniuota tešla. Aptepkite kiaušinio plakiniu.

„Kabanos“ dešreles supjaustykite ir apsukite sluoksniuota tešla. Tešlą aptepkite kiaušinio plakiniu ir užberkite sezamo sėklų. 

Cukiniją supjaustykite pailgais 8-10 cm ilgio gabaliukais. Kiekvieną cukinijos gabaliuką apsukite šoninės juostele. Kas mėgsta sūriau, cukiniją galite pagardinti druska ir pipirais.

Visus paruoštus suktinukus sudėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. 

Kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių., kol tešla pakils ir gražiai parus.

Skanaus!

„Rasos virtuvės užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.