Šokoladinis varškės tortas su braškėmis, kurio nereikia kepti

Labai gardus ir lengvas desertinis tortas, kuriam gaivumo suteikė braškės.

Nekeptas šokoladinis varškės tortas su braškėmis.<br>Nuotr. iš  „Rasos virtuvės užrašai“.
Nekeptas šokoladinis varškės tortas su braškėmis.<br>Nuotr. iš  „Rasos virtuvės užrašai“.
Nekeptas šokoladinis varškės tortas su braškėmis.<br>Nuotr. iš  „Rasos virtuvės užrašai“.
Nekeptas šokoladinis varškės tortas su braškėmis.<br>Nuotr. iš  „Rasos virtuvės užrašai“.
Nekeptas šokoladinis varškės tortas su braškėmis.<br>Nuotr. iš  „Rasos virtuvės užrašai“.
Nekeptas šokoladinis varškės tortas su braškėmis.<br>Nuotr. iš  „Rasos virtuvės užrašai“.
Daugiau nuotraukų (3)

„Rasos virtuvės užrašai“

May 15, 2020, 3:08 PM, atnaujinta May 16, 2023, 3:53 PM

Vietoje braškių galite dėti pjaustytus bananus arba ir braškes, ir bananus – kaip kas mėgsta. 

Naudojau 20 cm skersmens apvalią atsegamą torto formą.

Nekeptas šokoladinis varškės tortas su braškėmis

Pagrindui reikės:

  • 220 g sviestinių sausainių (galite naudoti šokoladinius);
  • 100 g sviesto.

Varškės sluoksniui reikės: 

  • 150 g juodojo šokolado;
  • 40 ml pieno;
  • 400 g varškės (kambario temperatūros);
  • 100-150 g cukraus (saldumą galite reguliuoti pagal savo skonį);
  • 400 ml plakamosios grietinėlės (33-35 proc. riebumo, atšaldytos);
  • 25 g želatinos;
  • 80 ml vandens (skirtas želatinai išbrinkti);
  • apie 20 vnt. braškių.

Papuošti reikės:

  • šokolado (nebūtina);
  • braškių.

Kaip gaminti 

Pagrindas. Sausainius sudėkite į virtuvinį kombainą/smulkintuvą ir sumalkite iki trupinių. Išlydykite sviestą, supilkite į trupinius ir išmaišykite.

Išklokite pergamentiniu popieriumi torto nusegamais kraštais formos dugną, sudėkite trupinius ir prispauskite prie dugno.

Kad torto šonai būtų lygūs ir kad lengvai išsiimtų iš formos, formos kraštus išklokite acetatine juosta (jei turite). Tiktų ir kepimo popierius. 

Šokoladinis varškės sluoksnis. Nuplaukite braškes, nupjaukite žiedkočius ir gerai jas nusausinkite.

Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 20 min., kad išbrinktų. Tuomet ištirpinkite karšto vandens vonelėje, atvėsinkite.

Į dubenį sudėkite varškę, cukrų ir sutrinkite iki vientisos masės.

Šokoladą sulaužykite nedideliais gabalėliais, užpilkite pienu ir ištirpinkite karšto vandens vonelėje, kol šokoladas pilnai išsilydys.

Ištirpintą šokoladą supilkite į varškę ir vėl viską sutrinkite. Atidėkite.

Grietinėlę išplakite dubenyje, kol ims standėti. 

Į išplaktą grietinėlę dalimis sudėkite šokolado masę ir lėtai plaktuvu išplakite iki vientisos masės.

Tuomet supilkite plona srovele atvėsusią želatiną ir viską gerai išplakite. 

Ant paruošto sausainių pagrindo užpilkite 4-6 šaukštus šokoladinės masės, išlyginkite ir sustatykite braškes (braškes galite supjaustyti ir mažais gabalėliais). Atsargiai užpilkite šokolado masę ir statykite tortą į šaldytuvą stingti mažiausiai 5 val., o geriausiai per naktį.

Prieš patiekdami papuoškite šokolado drožlėmis ar pašlakstykite tirpdytu šokoladu.

Uždėkite kelias braškes. 

Papuoškite pagal savo norus ir fantaziją.

„Rasos virtuvės užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.