Jeigu liktų tešlos, ją galite ir užsišaldyti kitam kartui.
Tešlai:
- 180 ml šilto pieno;
- 100 g sviesto;
- 2,5 a. š. sausų mielių;
- 2-3 v. š. cukraus;
- 1 kiaušinis;
- žiupsnis druskos;
- 3 puodeliai miltų (matavau 250 ml talpos puodeliu) + maždaug 2 v. š. miltų minkant jeigu atrodo tešla per minkšta.
Rabarbarų įdaras:
- 3 puodeliai (250 ml talpos) smulkintų rabarbarų (visam tešlos kiekiui reiktų bent 3 puodelių);
- 1/2 puodelio cukraus;
- 1 a.š. vanilinio cukraus;
- 1 v. š. citrinos sulčių.
Rabarbarus užpilti cukrumi, vaniliniu cukrumi, citrinos sultimis ir leisti šiek tiek pastovėti (apie valandą), kad atsirastų skysčio. Virti kol rabarbarai taps visiškai minkšti, pakankamai vientisos džemo konsistencijos. Atvėsinti.
Sviestą išlydyti, į jį supilti šiltą pieną, dėti cukrų ir mielės (prieš dedant mieles masė turi būti šilta, bet ne karšta). Miltus sumaišyti su druska, įmušti kiaušinį, supilti sviesto ir pieno masę. Gerai išminkyti, kol tešla taps vientisa, nelimpanti prie rankų. Uždengti ir palikti 1-1,5 val. kol pakils dvigubai.
Tešlai palikus, iškočioti stačiakampio formos lakštą. Aptepti atvėsusiu rabarbarų įdaru, paliekant 1-2 cm nuo kraštų neteptus.
Suvynioti kaip vyniotinį, supjaustyti. Bandelės dėti į kepimo skardą (popieriumi ištiestą skardą dar patepiau kambario temperatūros sviestu ir pabarsčiau ruduoju cukrumi, bet tai tikrai nėra būtina) ir dar palikti 20-30 min. pakilti. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Kepti 40-45 min.
Recepto idėja iš: Katiebirdbakes.com
Receptu pasidalijo „Cukruoti debesys“