Porcijos 4.
Užtruksite apie 1 val.
Trupiniams:
- 2 v. š. miltų;
- 1 a. š. cukraus;
- 50 g sviesto.
Įdarui:
- 3 obuoliai;
- 200 g barškių;
- 4 rabarbarų kotai;
- 2 v. š. cukraus.
Sviesto formelėms patepti, pagal poreikį.
Rabarbarus ir braškes nuplauname. Supjaustome nedideliais, sudedame į prikaistuvį, užpilame cukrumi ir kaitiname apie 5 – 7 min, kol rabarbarai pavirs į košelę. Atvėsiname.
Obuolius nulupame, perpjauname pusiau, išimame sėklalizdžius ir supjaustome kubeliais. Obuolius sumaišome su rabarbarų ir barškių uogiene.
Kepimo formeles patepame sviestu. Sudedame obuolių kubelius. Dubenyje sumaišome miltus su cukrumi. Šaltą sviestą tarkuojame vis padažant į miltų mišinį. Patriname pirštais, kad miltų ir sviesto susidarytų trupiniai. Juos beriame į formeles.
Dedame kepti į įkaitintą iki 200 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę 20 min. Skanu valgyti su ledais, arba tiesiog vieną.
Receptu pasidalijo: „Kviečiu į virtuvę“