Bet ar juos galima valgyti kaip užkandį, su tepamuoju varškės ir grietinėlės kremu, lašiša, pomidorais?
Blyneliai išeina traškūs, skonis kur kas geresnis nei mums įprastų bulvinių blynų.
Juos ruošiant galima laisvai improvizuoti, naudoti ir kitokią rūkytą žuvį, įvairiausius žalumynus.
Bulviniai blyneliai su sūriu ir lašiša
Reikės:
- 1 svogūno
- 4 vidutinio dydžio bulvių
- 1 kiaušinio
- 1/2 a. š. druskos
- 1/4 a. š. pipirų
- aliejaus kepti
Taip pat reikės:
- tepamojo varškės ar grietinėlės kremo
- rūkytos lašišos
- pomidorų
- žalumynų
Kaip gaminti
Stambia tarka sutarkuokite nuskustas bulves, į dubenėlį nusunkite skystį. Nusėdusį krakmolą suberkite į bulvių tarkius, taip pat stambia tarka sutarkuokite svogūnus. Į masę įmuškite kiaušinį, berkite druskos, pipirų.
Gerai išmaišę formuokite blynelius ir kepkite iš abiejų pusių po 5 minutes.
Kepdami paspauskite blynelius mentele – jie bus plokštesni ir traškesni.
Iškepusius blynelius dėkite ant grotelių ir apiberkite druska.
Aptepkite varškės kremu, dėkite lašišą, pomidorus, žalumynus.
Jei iškepsite mažesnius blynelius, vieno kąsnio, jie bus dar labiau tinkami užkandžiams.
Skoniai puikiai subalansuoti, pomidorai suteikia malonaus gaivumo.