Nekeptas maskarponės desertas su miško uogomis
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 8 porcijas, pagaminsite per 20 min., dar prireiks laiko, kol desertas sustings
Reikės:
- 500 g maskarponės sūrio;
- 500 ml grietinėlės;
- 200 g cukraus;
- 4 v. š. želatinos + 100 ml vandens, jei brinkinti;
- 500 g miško uogų (mėlynių, aviečių, žemuogių).
Kaip gaminti
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti. Maskarponę sumaišome su cukrumi. Grietinėlę išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į maskarponės masę.
Uogas nuplauname. Sutriname virtuviniu trintuvu iki vientisos konsistencijos. Įmaišome į sūrio masę.
Želatiną ištirpiname garų vonelėje. Plona srovele supilame į desertą. Gerai išmaišome ir pilame į norimą formą stingti. Dedame į šaldytuvą bent kelioms valandoms.