Lengvai pagaminamas maskarponės desertas su uogomis

Labai greitai pagaminamas, lengvas, gaivus desertas, paskanintas dideliu kiekiu uogų. Ir kaip kvepia žemuogėmis! Kad tik galėčiau jums tą kvapą perduoti. 

 Nekeptas maskarponės desertas su miško uogomis.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
 Nekeptas maskarponės desertas su miško uogomis.<br>Nuotr. iš „Kviečiu į virtuvę“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Kviečiu į virtuvę“

Jul 24, 2020, 10:22 AM, atnaujinta Jul 26, 2023, 8:19 AM

Nekeptas maskarponės desertas su miško uogomis

Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 8 porcijas, pagaminsite per 20 min., dar prireiks laiko, kol desertas sustings 

Reikės: 

  • 500 g maskarponės sūrio;
  • 500 ml grietinėlės;
  • 200 g cukraus;
  • 4 v. š. želatinos + 100 ml vandens, jei brinkinti;
  • 500 g miško uogų (mėlynių, aviečių, žemuogių).

Kaip gaminti

Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti. Maskarponę sumaišome su cukrumi. Grietinėlę išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į maskarponės masę. 

Uogas nuplauname. Sutriname virtuviniu trintuvu iki vientisos konsistencijos. Įmaišome į sūrio masę. 

Želatiną ištirpiname garų vonelėje. Plona srovele supilame į desertą. Gerai išmaišome ir pilame į norimą formą stingti. Dedame į šaldytuvą bent kelioms valandoms.

„Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.