Dabar, kai pats cukinijų metas, svotai, draugai ir kaimynai jomis aprūpina nuolat. Ačiū jiems.
Puikūs ir greitai pagaminami troškiniai, cukinijų makaronai, blyneliai, čeburekai – iš cukinijų galima ruošti šiuos ir dar daugybę kitų patiekalų.
Daug įvairiausių receptų galite rasti ir mano puslapyje.
Esu gaminusi vištieną cukinijų marškinėliuose, o šiandien nusprendžiau pagaminti tiesiog suktinukus.
Įdarui naudojau vištieną, bet jus galite naudoti ir kitokią mėsą.
Suktinukai gavosi labai skanūs. Kad tuo įsitikintumėt, reikia juos pasigaminti.
Cukinijų suktinukai su vištienos įdaru
Reikės:
- 2-3 cukinijų,
- vištienos šlaunelių mėsos (tinka ir kita),
- 1-2 morkų,
- 1-2 svogūnų,
- vištienos prieskonių,
- prieskoninių žolelių,
- česnako,
- pipirų ir druskos,
- lydyto sviesto (arba aliejaus).
Kaip gaminti
Cukinijas supjausčiau plonomis juostelėmis ir jas palaikiau sūdytame vandenyje, kol ruošiau įdarą.
Keptuvėje lydytame svieste apkepiau smulkintus svogūnus ir burokine tarka tarkuotas morkas.
Vištienos mėsą supjausčiau smulkiais gabaliukais (galite ir susimalti) ir sumaišiau su apkeptomis daržovėmis. Pagardinau prieskoniais ir išmaišiau. Įdaras paruoštas.
Cukinijos juostelę nusausinau, ant vienos jos kraštelio dėjau įdaro ir susukau.
Paruoštus cukinijų suktinukus sudėjau į kepimo indą, ant viršaus uždėjau tarkuotų morkų, įpyliau vandens tiek, kad vos apsemtų cukinijas; pagardinau druska ir prieskoninėmis žolelėmis.
Vietoje vandens galite pilti sultinį, galite pasigaminti pomidorų ir grietinės padažą, žodžiu – kiekvienam pagal skonį.
Suktinukus kepiau 180 laipsnių orkaitėje (orkaitės prieš tai nekaitinau) apie 45-50 min.
Galite suktinukus iš pradžių uždengti folija, o po pusvalandžio ją nuimti. Aš kepiau neuždengusi ir man pavyko.
Skanaus!