Patiks visiems saldžių ir saldžiarūgščių gėrimų mėgėjams.
Reikės:
- 4 puodelių arbūzo gabalėlių be sėklų;
- 1 žaliosios citrinos;
- 2 v. š. cukraus;
- mėtų lapelių;
- ledukų.
Arbūzo gabalėlius sudėkite į maisto trintuvą, įspauskite žaliosios citrinos sultis, suberkite cukrų ir viską sutrinkite.
Gėrimą galima arba nukošti, arba patiekti tiesiog taip, nelygu ragautojų noras. Taip pat tirštesnį gėrimą galima atskiesti šaltu vandeniu.
Šį kartą arbūzo nenukošiau. Rekomenduoju jį nukošti tuomet, kai norisi vientisesnės konsistencijos, ko nors panašiau į limonadą, skystesnio.
Į stiklines berkite ledukų, dėkite žaliosios citrinos skiltelių, mėtų lapelių, ant viršaus supilkite arbūzų gėrimą.
Šį arbūzų gėrimą rekomenduoju puošti įvairiausiomis uogomis, vaisių skiltelėmis – kuo daugiau spalvų, tuo geriau!
Su mėtomis niekada neprašausite pro šalį, o šilauogės suteiks puikią spalvų pusiausvyrą.
Stiklinių kraštus galite papuošti cukrumi. Prieš supildami gėrimą paprasčiausiai patepkite tuščių stiklinių kraštelius sirupu arba medumi ir apvertę stiklinę pamerkite kraštus į cukrų, šiek tiek pasukiokite. Krašteliai dailiai aplips cukraus kristalais.
Gėrimą laikykite šaldytuve, prieš patiekdami išmaišykite.
Patiekite tik su daugkartiniais šiaudeliais – taip ir gražiau, ir prisidėsime prie vienkartinio plastiko naudojimo mažinimo iniciatyvos.