Tas pats receptas, pasak jos, tiks ir pomidorams marinuoti.
Tad užsirašykite ir išbandykite.
Traškių agurkėlių (ir ne tik) receptas
Reikės:
- agurkų (pomidorų)
- 1 česnako skiltelės
- marinavimo prieskonių (žalumynų)
- 1 v. š. druskos
- 1 v. š. cukraus
- 1 a. š. citrinų rūgšties
- 1 l vandens
Kaip gaminti
Iš pradžių švariai išplaukite bei iškaitinkite stiklainius.
Ant dugno sudėkite žalumynus bei česnakus.
Tada kiek telpa į švarų litrinį stiklainį pridėkite agurkų (pomidorų) ir užpilkite verdančiu vandeniu.
Po 10 minučių vandenį nupilkite į puodą, įberkite druskos, cukraus, citrinų rūgšties.
Užvirusį vandenį vėl užpilkite ant agurkų.
Sandariai uždarykite. Kai atvės, padėkite šaltai.