Dalijamės jos receptu. Išvėpinkite namus vasaros aromatais ir jūs.
Migdolinis šaldytų mėlynių pyragas
Reikės:
- 200 g sviesto (dar reikės sviesto formai ištepti)
- 180 g migdolų miltų
- 60 g kokosų drožlių
- 200 g cukraus
- 80 g kvietinių miltų
- 1 a. š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- 1 a. š. cinamono
- 4 didelių kiaušinių
- vanilinio cukraus
- nutarkuotos 2 citrinų žievelės
- 200 g šaldytų mėlynių
- 20 g migdolų drožlių
Kaip gaminti
Sviestą ištirpinkite ir palikite atvėsti kambario temperatūroje. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kepimo formą ištepkite sviestu.
Dubenyje sumaišykite migdolų miltus, kokosų drožles, cukrų, miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
Kitame dubenyje lengvai išplakite kiaušinius, supilkite sviestą, vanilinį cukrų ir citrinos žieveles ir gerai išmaišykite. Sumaišykite su miltų mase ir supilkite į kepimo formą, išteptą sviestu.
Ant viršaus suberkite šaldytas mėlynes (galite naudoti ir šviežias arba šilauoges, galite dalį jų įmaišyti į masę), migdolų drožles ir kepkite 50-55 minutes. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku. „Skanaus!“ – palinkėjo Irutė.