Tačiau virtuvėje juk viskas įmanoma, jei tik labai nori, todėl ir aš nusprendžiau išbandyti savo virtuvinius sugebėjimus kepant šį „neįmanomą pyragą“. Paragavus galutinio rezultato galiu pasakyti tik viena – tai superinis pyrago ir pudingo derinys, kurio norisi dėtis į lėkštę vieną gabalėlį po kito.
„Chocoflan“
Reikalingi produktai 12 porcijų
Karamelei:
- 100 g cukraus
- 50 ml vandens
- 1 arb. š. citrinos sulčių
Pudingo masei:
- 5 kiaušiniai
- 395 g sutirštinto saldaus pieno
- 395 g pieno (matuoti sutirštinto pieno skardine)
- 1 valg. š. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
Kakavinei masei:
- 180 g miltų
- 170 g cukraus
- 100 g nesaldžios kakavos
- 4 kiaušiniai
- 100 ml aliejaus
- 100 ml pieno
- 1 valg. š. kepimo miltelių
- žiupsnis druskos
Gaminimas
Kepimo indą gerai ištepame sviestu arba margarinu (dugną ir sieneles).
Įkaitiname orkaitę iki 220 C.
Karamelė: į keptuvę ar mažą puodą supilame cukrų, vandenį ir citrinos sultis. Kaitiname ant vidutinės ugnies (apie 10 min.), nemaišome (nebent tik pačioje pabaigoje), kol gauname rudą karamelės masę. Kai karamelė pakankamai paruduoja (turėtų būti ruda spalva), tuomet supilame į kepimo indą, kad padengtų jo dugną. Paliekame visiškai atvėsti.
Pudingo masė: viename inde gerai sumaišome pudingo masei skirtus ingredientus. Masę perkošiame per sietelį ir supilame ant karamelės. Kepimo formą įstatome į stiklinį indą (skirtą orkaitei) su vandeniu. Vanduo turėtų būti iki pusės kepimo formos sienelės. Pudingą kepame orkaitėje 20 min.
Kakavinė masė: visus kakavinei masei skirtus ingredientus sumaišome viename inde. Maišome iki vientisos masės, kol nelieka gumulėlių. Tada lėtai supilame ant iškepusio pudingo, kepimo formą dedame atgal į indą su vandeniu ir kepame dar apie 40 min. 190 C temperatūroje. Kepimo pabaigoje patikriname mediniu dantų krapštuku, ar kakavinė masė iškepusi.
Kai pyragas iškepa, išimame iš orkaitės ir paliekame apie 30-50 min. pravėsti. Po to pyrago kraštus atsargiai apipjauname, kepimo formą truputį pakratome (kad pyragas atliptų nuo formos kraštų), ant kepimo formos uždedame lėkštę, pyragą apverčiame, truputį padaužome ir nuimame kepimo formą. Ir tadaaam – Jūsų pyragas pasiruošęs būti suvalgytas!
Pastabos: jei norite mažiau pyrago masės, sumažinkite kakavinės masės ingredientų kiekį perpus;
pyragą kepiau gana didelėje, žiedinėje kepimo formoje, bet pyragą taip sėkmingai galite iškepti ir bet kokioje kitoje kepimo formoje arba individualiose, mažesnėse kepimo formelėse.