Kaip jis atskleidžia, šie kepsniai jo valgiaraštyje atsirado po kelių eksperimentų, ieškant būdų, kaip tradicinius jautienos kepsnius pakeisti skrandžiui palankesniu patiekalu.
„Jau kelerius metus pastebima tendencija, kad ypač per didžiąsias metų šventes daugelis renkasi vištieną. Nieko stebėtino, kadangi tai universali mėsa, iš kurios lengvai ir greitai galima pagaminti išties kai ką įmantraus. Prie vištienos dera įvairiausi prieskoniai bei padažai, kuriuos ji greitai įsisavina, galima išbandyti daug gaminimo būdų“, – sako naujų produktų kūrimo technologas R.Čironis, kuris prieš artėjančias šventes dalijasi paties išrasto vištienos kepsnių receptu.
„Nors didkepsniai, vadinamieji steikai, dažniausiai ruošiami iš jautienos, visgi šios mėsos tinkamas paruošimas reikalauja ir specifinių žinių, ir kruopštaus darbo. Be to, ne visiems šeimos nariams patinka ši mėsa. Pats esu didkepsnių mėgėjas, bet eksperimentuodamas ieškau lengvesnių šio patiekalo paruošimo būdų ir palankesnio sprendimų savo skrandžiui“, – atskleidžia naujų produktų kūrimo technologas.
Dalijamės jo receptu.
Vištienos didkepsniai
Reikės:
- vištienos filė pjausnių – kepsnių (apie 170-200 g ir 1.5-2.0 cm storio, parduotuvėse galima įsigyti ir specialiai kepsniams supjaustytos vištienos)
- sojų padažo
- augalinio aliejaus (vynuogių kauliukų)
- druskos, pipirų, česnako, kalendrų lapelių (pagal kiekvieno skonį)
- sviesto
- sviesto su baltaisiais trumais
Paruošimas
1. Vištienos filė pjausniai iš abiejų pusių įtriname šlakeliu sojų padažo, tada taip pat iš abiejų pusių įtriname ir augaliniu aliejumi.
2. Įkaitiname grilinę keptuvę (galima ir tradicinę) ar grilį, kad lengvai nuo jos kiltų dūmelis, ir kepame vištienos filė pjausnius iš abiejų pusių maždaug po 3 min. Kol mėsa kepa, pasiruošiame „paklotą kepsnių poilsiui“.
3. Imame folijos lapelį 30x30 cm, ant jo vidurio beriame druskos, grūstų juodųjų pipirų, kapoto šviežio česnako, kapotų kalendros lapelių (prieskoniai pagal kiekvieno skonį), atpjauname sviesto riekelę, kurią taip pat dedame ant folijos bei jau pabertų prieskonių.
4. Ant prieskonių ir sviesto dedame vištienos kepsnį ir ant jo sudedame visus prieskonius ir sviestą su baltaisiais trumais tą pačia jau anksčiau išvardinta tvarka.
5. Suvyniojame kepsnį į foliją ir leidžiame jam „pailsėti“ 10-15 min. Patiekiame su mėgstamu garnyru ar salotomis.
Skanaus!