Balandėlius primenantis troškinys – jį mėgsta tiek maži, tiek dideli

Šis troškinys mūsų namuose gaminamas, ko gero, dažniausiai, nes jį mėgsta visi. Net mažoji, kuri šiaip jau atsisako mėsos, šį troškinį valgo ir prašo pakartoti. 

 Tinginių troškinys.<br> „Samčio užrašai“ nuotr.
 Tinginių troškinys.<br> „Samčio užrašai“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“

Jan 5, 2021, 1:14 PM, atnaujinta Jan 5, 2021, 1:14 PM

Tai paprastas troškinys, bet jis toks panašus į mums patinkančius balandėlius, o dar taip greitai pagaminamas.

Ko daugiau reikia, kai grįžti iš darbo, ir reikia suorganizuoti šeimai vakarienę?

Tinginių troškinys

Reikės:

  • 500 g kalakutienos faršo
  • 300 g kopūsto
  • 200 g ryžių
  • 2 morkų
  • 1 poro
  • 4 šaukštų pomidorų padažo
  • 1/2 aitriosios paprikos
  • pagal skonį druskos
  • pagal skonį pipirų (naudojau baltuosius)
  • 2 šaukštų aliejaus

Kaip gaminti

Puode, kuriame ruošite troškinį, įkaitiname aliejų. Dedame tarkuotas morkas, smulkintą porą ir pakepiname, kol suminkštės. Sudedame kalakutienos faršą ir kepiname, kol sušoks į gabaliukus ir iškeps.

Į puodą dedame smulkintus kopūstus, beriame ryžius, dedame pomidorų padažą, gardiname druska, pipirais.

Pilame apie 600 ml vandens (galima daržovių sultinio) ir uždengę dangčiu troškiname apie 15-20 min. ant vidutinės kaitros. Jei reikia, įpilame vandens. Dedame aitriąją papriką ir patroškiname dar 5 min.

„Samčio užrašai“

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2021 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.