Baltasis vištienos troškinys: receptas, kurį labai rekomenduoju išbandyti

Visi esame pripratę prie tradicinio aitriųjų paprikų troškinio, kuris yra raudonos spalvos ir dažniausiai būna gaminamas su jautiena, bet ar esate ragavę baltojo troškinio su vištiena? 

 Baltasis čili troškinys.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
 Baltasis čili troškinys.<br>„Lithuanian in the USA“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lithuanian in the USA“

Jan 26, 2021, 3:34 PM, atnaujinta Jan 26, 2021, 3:34 PM

Šio troškinio gaminimas labai paprastas, o skonis nė kiek nenusileidžia įprastam aitriųjų paprikų troškiniui. Jeigu dar nesate ragavę baltojo čili, tuomet labai rekomenduoju išmėginti ir nustebinti savo šeimyną naujais skoniais ir nauja troškinio išvaizda.

Baltasis troškinys

5 porcijoms reikės:

  • 400-450 g virtos susmulkintos vištienos filė
  • 430 g konservuotų smulkių baltųjų pupelių
  • 430 g konservuotų smulkių raudonųjų pupelių
  • 200 g konservuotų smulkių juodųjų pupelių
  • 750 ml vištienos sultinio
  • 3 vidutinio dydžio žaliųjų paprikų
  • 1 kukurūzų burbuolės
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 1 mažos Serano paprikos
  • 3 česnako skiltelių
  • 2 saujų susmulkintų šviežių kalendrų
  • 2 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
  • 1 arb. š. druskos
  • 1 arb. š. džiovintų raudonėlių
  • 0,5 arb. š. kumino miltelių

Kaip gaminti

Įkaitiname orkaitę iki 200 C. Paprikas sudedame į kepimo indą ir kepame įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min., kol suminkštėja. Tada išimame iš orkaitės, paliekame pravėsti, dar šiltas nulupame (kiek išeina, jei nenorite lupti galite palikti su odele), išimame sėklytes, smulkiai supjaustome ir padedame į šalį.

Nuo kukurūzų burbuolės nupjauname kukurūzus, atidedame į šalį.

Pupeles nukošiame ir sudedame į atskirus indelius. Juodąsias pupeles nuplauname.

Svogūną ir česnako skilteles nulupame, susmulkiname. Išimame sėklytes iš Serano paprikos, jį susmulkiname. Keptuvėje įkaitiname 2 valg. š. aliejaus ant vidutinės ugnies, sudedame susmulkintus česnakus, svogūną ir Serano papriką, kepiname, kol daržovės suminkštėja. 

Įdedame truputį mažiau nei pusę baltųjų ir raudonųjų pupelių, keptuvės turinį sutriname iki vientisos masės, pagardiname druska, raudonėliais, kuminais, sudedame susmulkintas žaliąsias paprikas, išmaišome ir pakepiname dar porą minučių.

Keptuvės turinį sudedame į puodą, užpilame sultiniu ir užverdame. Po to sudedame vištienos filė, kukurūzus, likusias pupeles, puodą uždengiame dangčiu ir verdame apie 15 min. Kai sriuba baigia virti, sudedame kalendras, išmaišome ir supilstome į dubenėlius. 

Pagardiname grietine ir patiekiame su tortilijų traškučiais. Jei norite daugiau rūgštelės troškinyje – užlašinkite citrinos sulčių.

Patarimas: šviežius kukurūzus galite pakeisti 1 sauja šaldytų kukurūzų.

„Lithuanian in the USA“

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2021 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.