Jei pristigote idėjų, kaip paruošti šią riebią žuvį, dalijamės viena puikia ir ne kartą išbandyta idėja: itin gardžios ir kvapnios marinuotos skumbrės receptu. Paruošti paprasta, o skonis toks puikus, kad valgytojai net pirštus aplaižys.
Ypatingos spalvos ir skonio, primenančio rūkytos skumbrės skonį, suteikia juodoji arbata ir svogūnų lukštai.
Taip paruošta skumbrė tiks ir užkandžiui, ir pietums ar vakarienei.
Marinuota skumbrė
Reikės:
- 2 atšildytų skumbrių
Marinatui reikės:
- maždaug 1 l vandens
- 2-3 v. š. druskos
- 1,5 v. š. cukraus
- 3 saujų svogūnų lukštų
- 2 v. š. juodos birios arbatos
Kaip gaminti
Skumbres nuplaukite ir išvalykite.
Į vandenį suberkite visus marinatui skirtus ingredientus, užvirkite ir pavirinkite minutę-dvi. Palikite atvėsti.
Perkoškite ir vėsiu marinatu užpilkite skumbres. Dėkite į šaldytuvą ir palikite marinuotis tris paras.
Skanaukite su juoda duona ir svogūnais arba karštomis bulvėmis.