Dalijamės jos receptu.
Šventinis Velykų pyragas
Reikės:
- 90 g tirpinto sviesto
- 3 kiaušinių
- 150 g rudojo cukraus
- 100 g migdolų miltų
- 150 g kvietinių miltų
- 1 vidutinio dydžio obuolio
- 1 vidutinio dydžio morkos
- 2 arbat. šaukštelių kepimo miltelių
- O, 5 arbat. šaukstelio imbiero miltelių
- žiupsnelio druskos
Kremui:
- mažo indelio maskarponės
- 50 g miltelinio cukraus
- žiupsnelio vanilinio cukraus
Kaip gaminti
Kiaušinius išplakti su cukrumi, pilti ištirpintą sviestą, dėti miltus, migdolų miltus, trintą morką ir obuolį, likusius ingredientus, viską gerai išmaišyti. Masę sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Kepti 170 laipsnių temperatūroje apie 45 min. Kremui maskarponę išmaišyti su milteliniu cukrum ir vaniliniu cukrumi, pertepti atvėsusį pyragą. Palaikius kelias valandas šaltai galima valgyti.
„Tai labai skanaus pyrago receptas“, – pridūrė autorė. Išbandykite!