Mūsų skaitytoja Simona P. siūlo savo receptą.
Šokoladiniai vazonėliai
Reikės:
- 200 g juodojo šokolado
- 5 vnt. šokoladinių sausainių „Selga“
- 5 vnt. sutirštinto pieno skonio sausainių „Selga“
- 50 g varškės (9 proc.)
- 50 g grietinės
- 4 braškių
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- 2 v. š. cukraus
- 6 vnt. „Oreo“ sausainių
Kaip gaminti
Šokoladą sulaužome ir išlydome garų vonelėje. Truputį atvėsiname. Imame formą (aš naudoju vienkartinius puodelius) ir į ją pilame šokoladą, padengiame visas formos sieneles, dedame į šaldytuvą sustingti. Jeigu šokolado sluoksnis pasirodė per plonas, darykite antrą sluoksnį.
Į dubenį pilame varškę, grietinę, cukrų bei vanilinį cukrų. Visą masę išplakame, geriausia plakti trintuvu.
Braškes supjaustome smulkiais kubeliais.
Sausainius šiek tiek sutrupiname.
Iš formų išimame „vazonėlius“, juos pavoliojame kakavoje. Į vidų dedame sausainius, varškės kremo, braškių ir vėl sausainių bei kremo.
„Oreo“ sausainius atskiriame vieną nuo kito ir išimame jų pertepimą, o sausainius sutriname.
„Vazonėlių“ viršų apibarstome „oreo“ sausainių trupiniais. Tinka ir tie patys deserte naudojami šokoladiniai sausainiai.
Prieš patiekiant įsmeigiame šakelę (mėtos, braškės ar kitą žalumyną)
Skanaus!