Dalinuosi paprastu receptu, kuris jau yra patikrintas bent keletą metų. Išbandytos įvairios prieskonių kombinacijos, marinatai, bet jau kokie metai kepu tik pagal šį receptą: greitai paruošiama ir tiesiog tirpsta burnoje.
Kiaulienos BBQ šonkauliukai
Reikės:
- 1 kg kiaulienos šonkaulių;
- 3 v. š. rudojo cukraus;
- 1 a. š. druskos;
- 1 v. š. malto kumino;
- 1 v. š. česnako granulių;
- 1 v. š. svogūnų granulių;
- 1 v. š. rūkytos paprikos prieskonių;
- 1/2 a. š. Kajeno paprikos arba aitriųjų paprikų prieskonių;
- žiupsnio juodųjų pipirų;
- barbekiu padažo.
Kaip gaminti
Sumaišome visus prieskonius.
Šonkaulius nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.
Prieskoniais įtriname mėsą, uždengiame ir dedame į šaldytuvą pasimarinuoti (geriausia pernakt).
Šonkaulius įvyniojame į foliją, dedame ant kepimo skardos. Kepsime 140 laipsnių orkaitėje 2,5–3 valandas, nelygu šonkaulių dydis ir mėsos kiekis.
Iškepus atidengiame foliją, šonkauliukus aptepame BBQ padažu ir kepame dar 5 minutes atidengus.
Mėsą paliekame pailsėti 5 minutėms, tada pjaustome ir patiekiame karštus.
Prieskonių kiekį ir pasirinkimus galite reguliuoti pagal savo skonį. Būtent ši prieskonių kombinacija iš patirties man pasiteisino labiausiai, ypač gerai dera rūkyta paprika.
Mėsą renkuosi mažiau riebią, nes riebalus valgyti nėra labai malonu, pavalgius gerokai apsunksti. Taip pat labiausiai pasiteisina šonkauliai trumpesniais kauliukais, su ne per storu sluoksniu mėsos.