Vištienos kukuliai grietinės padaže, kuriam puikaus skonio suteikia vienas ingredientas

Šie vištienos kukuliai yra paprastas, skanus ir pigus maistas. Man asmeniškai kukuliai skaniausi būna tada, kai į juos įdedu baltos duonos, išmirkytos piene. Jie būna minkšti ir purūs.

 Vištienos kukuliai grietinės padaže.<br> „Skanauk su Aušra“ nuotr.
 Vištienos kukuliai grietinės padaže.<br> „Skanauk su Aušra“ nuotr.
 Vištienos kukuliai grietinės padaže.<br> „Skanauk su Aušra“ nuotr.
 Vištienos kukuliai grietinės padaže.<br> „Skanauk su Aušra“ nuotr.
 Vištienos kukuliai grietinės padaže.<br> „Skanauk su Aušra“ nuotr.
 Vištienos kukuliai grietinės padaže.<br> „Skanauk su Aušra“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„Skanauk su Aušra“

2021-04-26 12:37, atnaujinta 2022-04-25 10:05

Padažo slaptas ingredientas yra sojų padažas. Jis suteikia puikų skonį šiam baltajam padažui.

Jeigu nesinori gaminti grietinės padažo, galima naudoti neriebią grietinėlę.

Vietoj vištienos puikiai tiks kalakutiena.

Patiekiau su saldžiujų bulvių koše (tiesą pasakius, įprastų bulvių košė man patinka labiau), kopūstų ir morkų salotomis.

Vištienos kukuliai padaže

Paruošimo laikas – 10 min., gaminimo laikas – 15 min. Kiekis: 15 kukulių

Kukuliams reikės: 

  • 450 g vištienos faršo ar smulkintos vištienos
  • 2 skiltelių česnako, susmulkintų
  • 1 kiaušinio
  • 1 riekės baltos duonos (ar visagrūdės)
  • 4-5 valg. š. pieno
  • 1/2 arbat. š. džiovintų bazilikų
  • 1 arbat. š. paprikos miltelių
  • druskos, pipirų, pagal skonį
  • aliejaus kepimui

Padažui reikės: 

  • 4 valg. š. grietinės
  • 1 1/4 st. vandens (galima naudoti ir sultinį)
  • 2 valg. š. sviesto
  • 1 valg. š. miltų
  • 1/2-1 valg. š. sojų padažo su mažiau druskos (galima naudoti įprastą)
  • 1/2 arbat. š. paprikos
  • pipirų, pagal skonį
  • saujos šviežių krapų, susmulkintų

Kaip gaminti 

Nupjauti duonos plutą. Supjaustyti smulkiais gabaliukais, užpilti pienu. Palikti pastovėti 5 min., kol duona suminkštės.

Inde sumaišyti visus kukulių ingredientus. Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinio karščio. Drėgnomis rankomis formuoti norimo dydžio kukulius ir dėti į keptuvę.

Kepti iš abiejų pusių po 2-4 min., ar kol bus apskrudę. Jie gali būti dar ne visiškai iškepę. Išimti iš keptuvės.

Keptuvėje ant nedidelės temperatūros įkaitinti sviestą. Maišant mentele ar šluotele pakepinti miltus apie 30 sekundžių ar kol vos paruduos. Po truputį, visą laiką maišant, supilti vandenį, grietinę. Tai daryti, kol jis sutirštės, nebebus gumulėlių – daugmaž apie 5 min. Padažą užkaisti.

Sumažinti karštį iki mažo. Įpilti sojų padažo, įdėti šaukštą sviesto, pipirų, paprikos. Išmaišyti. Sudėti kukulius. Patroškinti apie 5-6 min. Suberti krapus.

„Skanauk su Aušra“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.