Tortas „Kolada“: maloniai stebina ir skonis, ir vaizdas

Vienas gimtadienis ir daug tortų – taip miesto šventę jau trečius metus pasitinka Druskininkų kurortas. 227-ajam miesto gimtadieniui šį savaitgalį tortus keps kurorte veikiančios kavinės, kepyklėlės, restoranai.

 Karolinos Sadovskienės pagamintas tortas „Kolada“.<br> Pranešimo nuotr.
 Karolinos Sadovskienės pagamintas tortas „Kolada“.<br> Pranešimo nuotr.
 Karolinos Sadovskienės pagamintas tortas „Kolada“.<br> Pranešimo nuotr.
 Karolinos Sadovskienės pagamintas tortas „Kolada“.<br> Pranešimo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 15, 2021, 10:01 AM, atnaujinta Jun 15, 2021, 10:01 AM

Tai jau padarė tortų entuziastai iš visos Lietuvos, kuriuos subūrė prieš du metus kurorte startavęs Tortų turnyras.

Viena jų – Karolina Sadovskienė iš Marijampolės, kurios torto „Kolada“ išvaizdoje atsispindi graži Druskininkų aplinka, o skonyje subtiliai juntama druska. Juk kaip gi Druskininkų tortas be druskos?

Tortui „Kolada“ reikalingi ingredientai

Biskvitui:

  • 4 kiaušiniai
  • 100 g cukraus
  • 100 g miltų
  • 100 g kepintų kokosų drožlių
  • 40 ml aliejaus

Pertepimui:

  • 100 g „Philadelpia“ sūrio
  • mažos skardinės konservuotų ananasų
  • 3 dosnių šaukštų naminės karamelės
  • 100 g grietinėlės
  • 200 g riebaus kokosų kremo (Karolina naudojo 24 proc. „Santa Maria“)
  • cukraus arba miltelinio cukraus pagal skonį (Karolina naudojo 2 v. šaukštus)
  • druskos pagal skonį

Kaip gaminti

Kepame biskvitą.

Kiaušinius suplakame su cukrumi. Po 5 min. plakimo supilame aliejų. Miltus persijojame, kepintas kokoso drožles sumalame, kad gautume miltus ir viską sumaišome. Kepame apie 35 min. 180 laipsnių kaitros orkaitėje. Atvėsusį biskvitą supjaustome į 3 arba 4 dalis.

Gaminame kremą ir surenkame tortą.

Pirmiausia per naktį šaldytuve palaikome kokosų kremą, kad atsiskirtų kietoji nuo skystosios dalies.

„Philadelphia“ sūrį suplakame su karamele, pasūdome pagal skonį. Visą masę užtepame ant pirmo biskvito.

Išplakame kietąją kokosų masę kartu su grietinėle, cukraus milteliais ir toliau sluoksniuojame kokosų ir paprastą grietinėlę. Ananasų gabaliukų Jurgita nemaišė į bendrą masę, o dėjo ant jau užteptos grietinėlės. Taip sluoksniuojame visą tortą.

Dekoruojame tortą.

Tortą aptepame „Philadelphia“ sūriu, sumaišytu su milteliniu cukrum, puošiame gėlėmis iš sviestinio kremo su milteliniu cukrum.

Tortų turnyro nugalėtoją šiais metais rinks socialinio tinklo „Facebook“ dalyviai – jie savo balsą už labiausiai patikusį tortą ir jo autorių gali atiduoti iki šio savaitgalio „Tortų turnyro“ paskyroje.

Dalyvius taip pat vertins profesionali komisija, kurio nariais sutiko tapti pirmojo Tortų turnyro nugalėtojas Andrius Zubernis, nuostabius desertus kurianti verslininkė, „Liu Patty“ desertinės įkūrėja, tinklaraštininkė Liucina Rimgailė, maisto tinklaraštininkė, kulinarijos knygų ir publikacijų autorė, konditerinės studijos „Baker street“ Vilniuje šeimininkė Elżbieta Monkiewicz, desertų studijos „Baker street“ įkūrėja Klaipėdoje ir Vilniuje, 2016 m. Kulinarinės olimpiados IKA/Culinary Olympics komandos nugalėtojos narė Valerija Livanova bei šventės „100 tortų Lietuvai“ ir Tortų turnyro iniciatorė, kulinarinių knygų ir tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ autorė Renata Ničajienė.

Pirmos vietos laimėtojui atiteks galingas, 1600 vatų variklio ir 45000 apsisukimų per minutę, trintuvas „Bosch VitaBoost“. Prizas laukia ir vieno iš šį savaitgalį tortus Druskininkuose ragausiančių miesto gyventojų ar svečių.

Specialiai gimtadieniui tortus keps prancūziška kepyklėlė „Boulangerie“, kavinė „Laurea“, į geriausių ne tik Druskininkuose, bet ir visoje Lietuvoje restoranų sąrašus ne kartą įtraukti „Velvetti“ ir „Toli toli“, vos prieš mėnesį duris atvėręs restoranas „Tomoko“, pirmasis naminius mėsainius Druskininkuose pasiūlęs restoranas „The House“, midijomis garsėjanti kavinė-restoranas „Bagira“, viešbučio „De Lita“ ir sanatorijos „Upa“ restoranai, „Eglės sanatorijoje“ veikiantis „Žalias sodas“ bei „Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centro AQUA“ restoranas.

Visos šio vietos sužymėtos ir lengvai atrandamos, vadovaujantis virtualiu gimtadienio žemėlapiu. Šiose vietose šventinio torto gabalėlis kainuos po 3 eurus. Juos ragausiantys miesto gyventojai ir svečiai galės ne tik mėgautis įvairiausiais skoniais, bet ir dalyvauti žaidime.

Įkėlę torto nuotrauką į socialinį tinklą „Facebook“ bei pažymėję ją grotažymėmis #druskininkugimtadienis, #tortuturnyras ir #pirmikartai, jo dalyviai galės laimėti 100 eurų vertės kavos gamintojos „Paulig“ dovaną.

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2021 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.