Šokoladinis tortas su baltojo šokolado, maskarponės kremu bei braškėmis: abejingų jam neliks

Vienas gimtadienis ir daug tortų – taip miesto šventę jau trečius metus pasitinka Druskininkų kurortas.

Šokoladinis tortas su baltojo šokolado, maskarponės kremu bei braškėmis. <br>lrytas.lt montažas.
Šokoladinis tortas su baltojo šokolado, maskarponės kremu bei braškėmis. <br>lrytas.lt montažas.
Šokoladinis tortas su baltojo šokolado, maskarponės kremu bei braškėmis. 
Šokoladinis tortas su baltojo šokolado, maskarponės kremu bei braškėmis. 
Šokoladinis tortas su baltojo šokolado, maskarponės kremu bei braškėmis. 
Šokoladinis tortas su baltojo šokolado, maskarponės kremu bei braškėmis. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 18, 2021, 7:00 PM, atnaujinta Jun 18, 2021, 5:21 PM

227-ajam miesto gimtadieniui šį savaitgalį tortus keps kurorte veikiančios kavinės, kepyklėlės, restoranai.

Tai jau padarė tortų entuziastai iš visos Lietuvos, kuriuos subūrė prieš du metus kurorte startavęs Tortų turnyras.

Viena paskelbto konkurso dalyvių – pirmojo Tortų turnyro simpatijų prizo laimėtoja, „Facebook“ paskyros „Smaližiaus kepiniai“ kūrėja Virginija Šepetytė.

Šiais metais Virginija konkursui pristato šokoladinį tortą su balto šokolado, maskarponės kremu bei braškėmis.

Šokoladinis tortas su baltojo šokolado, maskarponės kremu bei braškėmis

Biskvitui reikės:

  • 240 g miltų
  • 60 g kakavos
  • 280 g cukraus
  • 4 L dydžio kiaušinių
  • 160 ml aliejaus
  • 160 ml vandens
  • 160 g grietinės
  • kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos

Kremui reikės:

  • 400 g kreminio sūrio
  • 420 ml grietinėlės
  • 100 g balto šokolado
  • 15-20 g želatinos
  • porą šaukštų kondensuoto pieno

Braškių želė:

  • 300 g trintų braškių
  • 20 g želatinos

Kaip gaminti

Kepame biskvitą:

Miltus, kakavą bei kepimo miltelius sumaišome, persijojame kelis kartus. Į mišinį suberiame cukrų ir druską bei gerai išmaišome. Kiaušinius plakame vieną minutę ir supilame ant miltų, kakavos, cukraus mišinio. Ten pat sudedame grietinę. Palengva pilame vandenį, aliejų ir neskubant maišome – turi gautis lengva grietinės tirštumo konsistencija. Kepame apie 40-45 min 170 laipsnių temperatūroje – biskvitas gausis labai minkštas ir drėgnas. Atvėsiname.

Gaminame kremą:

Išlydome šokoladą garų vonelėje. Paruoštą želatiną sumaišome su šokoladu. Išplakame grietinėlę. Kreminį sūrį atsargiai sumaišome su grietinėle. Po truputį pilame pravėsusį šokoladą. Apjungiame abi mases. Pilame porą šaukštų kondensuoto pieno ir atsargiai išmaišome. Kremas paruoštas.

Gaminame braškių želę:

Braškių želei pasiruošiame želatiną. Trintas braškes pakaitiname puode, sudedame želatiną. Pilame į pailgą indą plonu sluoksniu ir atvėsiname. Kai sustingsta, išsipjauname reikiamo dydžio apvalius želė gabalėlius, kuriuos naudosime torto surinkimui.

Surenkime tortą:

Susipjaustome biskvitą į 3-4 dalis. Pirmą biskvito dalį dedame į formą. Dedame nedidelį kiekį kremo, ant viršaus – pasiruoštą braškių želę, ant braškių želė tepame šiek tiek kremo. Taip susluoksniuojame likusias dalis ir palaikome šaldytuve kelias valandas arba kol sustings.

Tortų turnyro nugalėtoją šiais metais rinks soc. tinklo „Facebook“ dalyviai – jie savo balsą už labiausiai patikusį tortą ir jo autorių gali atiduoti iki šio savaitgalio „Tortų turnyro“ paskyroje.

Dalyvius taip pat vertins profesionali komisija, kurio nariais sutiko tapti pirmojo Tortų turnyro nugalėtojas Andrius Zubernis, nuostabius desertus kurianti verslininkė, „Liu Patty“ desertinės įkūrėja, tinklaraštininkė Liucina Rimgailė, maisto tinklaraštininkė, kulinarijos knygų ir publikacijų autorė, konditerinės studijos „Baker street“ Vilniuje šeimininkė Elżbieta Monkiewicz, desertų studijos „Baker street“ įkūrėja Klaipėdoje ir Vilniuje, 2016 m. kulinarinės olimpiados „IKA/Culinary Olympics“ komandos-nugalėtojos narė Valerija Livanova bei šventės „100 tortų Lietuvai“ ir Tortų turnyro iniciatorė, kulinarinių knygų ir tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ autorė Renata Ničajienė.

Pirmos vietos laimėtojui atiteks galingas, 1600 vatų variklio ir 45000 apsisukimų per minutę, trintuvas „Bosch VitaBoost“.

Prizas laukia ir vieno iš šį savaitgalį tortus Druskininkuose ragausiančių miesto gyventojų ar svečių.

Specialiai gimtadieniui tortus keps prancūziška kepyklėlė „Boulangerie“, kavinė „Laurea“, į geriausių ne tik Druskininkuose, bet ir visoje Lietuvoje restoranų sąrašus ne kartą įtraukti „Velvetti“ ir „Toli toli“, vos prieš mėnesį duris atvėręs restoranas „Tomoko“, pirmasis naminius mėsainius Druskininkuose pasiūlęs restoranas „The House“, midijomis garsėjanti kavinė-restoranas „Bagira“, viešbučio „De Lita“ ir sanatorijos „Upa“ restoranai, „Eglės sanatorijoje“ veikiantis „Žalias sodas“ bei „Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centro AQUA“ restoranas.

Visos šio vietos sužymėtos ir lengvai randamos, vadovaujantis virtualiu gimtadienio žemėlapiu https://druskininkai.lt/tortu-turnyras-2021/.

Šiose vietose šventinio torto gabalėlis kainuos po 3 eurus. Juos ragausiantys miesto gyventojai ir svečiai galės ne tik mėgautis įvairiausiais skoniais, bet ir dalyvauti žaidime.

Įkėlę torto nuotrauką į soc. tinklą „Facebook“ bei pažymėję ją grotažymėmis #druskininkugimtadienis, #tortuturnyras ir #pirmikartai, jo dalyviai galės laimėti 100 eurų vertės kavos gamintojos „Paulig“ dovaną.

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2021 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.