Varškės apkepas „Klasika“ – pats mėgstamiausias iš visų

Varškės apkepų variacijų gyva galybė, tačiau šis, kurį mena vaikystėje valgę net garbingiausio amžiaus senjorai, yra absoliutus favoritas. Ypač dėl to, kad jam paruošti nereikalinga jokia buitinė technika – viską galima sumaišyti tiesiog šakute.

 Varškės apkepas „Klasika“.<br> „Kūmutės virtuvė“ nuotr.
 Varškės apkepas „Klasika“.<br> „Kūmutės virtuvė“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Kūmutės virtuvė“

Jun 21, 2021, 5:16 PM, atnaujinta Jun 19, 2023, 11:36 AM

Produktų dažniausiai yra šaldytuve ir spintelėse. O ir receptūrą supaprastinau iki lengvai įsimenamos, tad prieš gaminant nebereikės naršyti kulinariniuose puslapiuose.

Atsiminti tereikia, kad matuojant standartiniais varškės pakeliais po 180 g, pagrindinių ingredientų reikės po 1. Jei 1 pakelis varškės – tai 1 kiaušinis, 1 šaukštas manų kruopų ir, jei mėgstate saldžiai, – 1 šaukštas cukraus. Ir, beje, tikrai galima kepti vieną porciją mažoje kepimo formoje.  

Šį apkepą tradiciškai tiekiame su grietine, tačiau puikiai tinka ir graikiškas jogurtas, ir grietinės-sviesto padažas ir net bešamelis, jei jo netyčia liko gaminant lazaniją.

Aš dažniausiai gaminu 4 porcijas, jei dalis ir lieka nesuvalgyta, laikau šaldytuve ir valgome net nepašildytą.

Varškės apkepas „Klasika“

4 porcijoms reikia:

  • 4 pakelių varškės (720 g)
  • 4 kiaušinių
  • 4 šaukštų manų kruopų
  • 4 šaukštų be kaupo cukraus (saldžiam variantui)
  • 4 šaukštų razinų (nebūtinai)
  • 4 šaukštų grietinės ar jogurto
  • druskos, vanilinio cukraus pagal skonį, džiovintų slyvų ar šviežių uogų patiekti

Kadangi dažniausiai kepu sūrų variantą, 4 porcijoms dedu 1 kupiną šaukštelį druskos.

Razinas ir džiovintas slyvas užpilu trupučiu šilto vandens

Varškę sudedu į gilesnį indą, įmušu kiaušinius, dedu cukrų ar druską, beriu manų kruopas ir šakute intensyviai maišau, kol produktai susimaišo. Gaunu pakankamai skystą masę, taip ir turi būti.

Indą bent 15 min. palieku ramybėje, kad išbrinktų manai.

Tešlą supilu į kepimo formą, naudoju silikoninę, jos nereikia niekuo iškloti ar ištepti. Orkaitę įkaitinu iki 180 C režimu viršus-apačia. Formą dedu į orkaitės vidurį, kepu apie 40 min.

Tiekiu karštą su jogurtu ir džiovintomis slyvomis.

„Kūmutės virtuvė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.