Gaivus ir gardus tortas „Arbūzas“ taps tikra stalo puošmena

Tortą „Arbūzą“ kepiau vaikučių dienai. Norėjosi pagaminti kažką įdomesnio, kad liktų sužavėti jeigu ne skoniu, tai bent jau torto vaizdeliu.

 Tortas „Arbūzas“.
 Tortas „Arbūzas“.
 Tortas „Arbūzas“.<br> „Gamink su Audrone“ nuotr.
 Tortas „Arbūzas“.<br> „Gamink su Audrone“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“

2021-06-25 16:58, atnaujinta 2023-06-26 10:08

Ir man beveik pavyko, nes pats tortas išties labai gaivus ir gardus, o špinatinis biskvitas patiko ne visiems. Tačiau anūkė Godutė taip pakomentavo: tokį tortą galima valgyti ir be biskvito.

Ne veltui sakoma, kad dėl skonio nesiginčijama. 

Dalinuosi receptu. 

Tortas „Arbūzas

Biskvitui reikės (23 cm skersmens):

  • 270 g šaldytų špinatų (tinka ir švieži),
  • 2 kiaušinių,
  • 100 g sviesto arba aliejaus,
  • 150 g cukraus,
  • 200 g miltų,
  • 2 a. š. kepimo miltelių,
  • 1 v. š. citrinos sulčių,
  • 1 a. š. vanilinio cukraus.

Kremui:

  • 400 g desertinės varškės,
  • 1 v. š. želatinos + 5 v. š. vandens (želatinai tirpinti).

Papildomai reikės: 

  • braškių skonio želės ir šokolado gabaliukų.

Kaip gaminti 

Biskvitas. Atitirpinau špinatus (naudojau smulkintus), sviestą ištirpinau ir palikau atvėsti.

Kiaušinius su cukrumi suplakiau plaktuvu iki masė pabalo ir patrigubėjo, supyliau sviestą, citrinos sultis, vanilinį cukrų ir galiausiai įmaišiau persijotus miltus su kepimo milteliais.

Kepimo formą išklojau kepimo popieriumi ir supyliau masę. 

Biskvitą kepiau orkaitėje, įkaitintoje iki 170 laipsnių, apie 35–40 min. (ar iškepęs biskvitas, tikrinkite mediniu pagaliuku).

Iškepusį biskvitą atvėsinau.

Kremas. Želatiną brinkinau vandenyje apie 10 min.

Išbrinkintą pakaitinau iki granulytės ištirpo ir atvėsintą supyliau į desertinę varškę. Išmaišiau.

Braškių želės sluoksnį gaminau kaip nurodyta ant pakuotės, tik vandens reikia pilti 350 ml.

Torto gaminimas. Tortinės šonus apjuosiau acetatine juosta, kad torto šonai būtų lygūs. Į tortinę padėjau atvėsintą biskvitą, supyliau desertinės varškės kremą ir pastačiau stingti į šaldytuvą.

Kiek apstingus kremui, ant viršaus sudėjau šokolado gabaliukus.

Ant sustingusio kremo supyliau braškių skonio želę ir pastačiau į šaldytuvą stingti.

Skanaus!

„Gamink su Audrone“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.