Galiu pasakyti tiek, kad agurkai gardūs ir traškūs jau po paros, o po dviejų – tobuli.
O vadinti juo raugintais ar marinuotais, manau, nesvarbu – skonis nuo to nesikeičia.
Karštu marinatu užpilti rauginti agurkai
Reikės:
- 12 vnt. (apie 1 kg) agurkų,
- ryšelio krapų,
- 6–7 česnako skiltelių,
- 10 juodųjų pipiriukų (žirneliais),
- 3 lauro lapelių,
- kelių vyšnių ir juodųjų serbentų lapelių,
- 1 l vandens
- 2 v. š. druskos,
- 2 a. š. cukraus,
- 1 v. š. obuolių acto.
Kaip gaminti
Agurkus nuploviau ir nupjausčiau galiukus.
1 litre virinto vandens ištirpinau druską, cukrų, supyliau obuolių actą ir gerai išmaišiau.
Į indą sluoksniais sudėjau prieskonines žoleles, agurkus, česnako skilteles (jas pjausčiau perpus) ir pipirus.
Ant viršaus supyliau karštą marinatą, uždengiau dangčiu ir laikiau virtuvėje, kambario temperatūroje.
Skanaus!