Šeimos pamėgti rauginti agurkai: gardūs ir traškūs bus jau po paros, po dviejų – tobuli

Skubu dalintis receptu, kaip greitai užraugti agurkus. Esu agurkus raugusi ar marinavusi įvairiais būdais, bet šis receptas mūsų šeimai patinka labiausiai.

Rauginti agurkai.<br>„Gamink su Audrone“ nuotr.
Rauginti agurkai.<br>„Gamink su Audrone“ nuotr.
Rauginti agurkai.<br>„Gamink su Audrone“ nuotr.
Rauginti agurkai.<br>„Gamink su Audrone“ nuotr.
Rauginti agurkai.<br>„Gamink su Audrone“ nuotr.
Rauginti agurkai.<br>„Gamink su Audrone“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“

Jul 7, 2021, 1:24 PM

Galiu pasakyti tiek, kad agurkai gardūs ir traškūs jau po paros, o po dviejų – tobuli.

O vadinti juo raugintais ar marinuotais, manau, nesvarbu – skonis nuo to nesikeičia.

Karštu marinatu užpilti rauginti agurkai

Reikės:

  • 12 vnt. (apie 1 kg) agurkų,
  • ryšelio krapų,
  • 6–7 česnako skiltelių,
  • 10 juodųjų pipiriukų (žirneliais),
  • 3 lauro lapelių,
  • kelių vyšnių ir juodųjų serbentų lapelių,
  • 1 l vandens
  • 2 v. š. druskos,
  • 2 a. š. cukraus,
  • 1 v. š. obuolių acto.

Kaip gaminti

Agurkus nuploviau ir nupjausčiau galiukus.

1 litre virinto vandens ištirpinau druską, cukrų, supyliau obuolių actą ir gerai išmaišiau.

Į indą sluoksniais sudėjau prieskonines žoleles, agurkus, česnako skilteles (jas pjausčiau perpus) ir pipirus.

Ant viršaus supyliau karštą marinatą, uždengiau dangčiu ir laikiau virtuvėje, kambario temperatūroje.

Skanaus!

„Gamink su Audrone“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.