Drėgnas ir minkštas jogurtinis pyragas su persikais: niekas neatsisakys pakartoti

Tai turbūt vienas lengviausiai pagaminamų pyragų. Jam paruošti tereikės vieno dubens, kuriam sumaišysite jogurtą, aliejų ir kiaušinius, o vėliau įmaišysite miltus. Šio tipo pyragai niekada nebūna sprangūs – jie visuomet gana drėgni, dėl to ilgai išlieka minkšti.

Jogurtinis pyragas su persikais.<br>123rf nuotr.
Jogurtinis pyragas su persikais.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2021, 2:20 PM, atnaujinta Jul 9, 2023, 4:58 PM

Šis receptas yra šiek tiek ypatingas – pyragas pagardintas žiupsneliu gvazdikėlių ir imbiero, o jo viduje slepiasi sultingų persikų gabalėliai. Niekas neatsisakys pakartoti!

Jei neturite šviežių persikų, puikiai tiks ir konservuoti.

Jogurtinis pyragas su persikais

Reikės (matavimui naudojamas 240 ml puodelis) :

  • 1 kg persikų
  • 1 puodelio graikinio jogurto (9-10 proc. riebumo)
  • 80 ml alyvuogių aliejaus
  • 2/3 puodelio cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 240 g miltų
  • 1,5 a. š. kepimo miltelių
  • 0,5 a. š. sodos
  • žiupsnio druskos
  • po mažą žiupsnelį imbiero miltelių, trintų gvazdikėlių ir muskato riešutų

Kaip gaminti

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

22 cm skersmens kepimo formą ištepkite riebalais, išklokite kepimo popieriumi.

Persikus, pašalinę kauliukus, supjaustykite gabaliukais – turėtų išeiti maždaug 2 puodeliai pjaustytų persikų.

Suplakite jogurtą, alyvuogių aliejų, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinius. Suberkite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, prieskonius ir išmaišykite. Suberkite smulkintus persikus.

Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite 50–60 minučių. Jei viršus pradės ruduoti, uždenkite folija.

Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku. Pyragą ištraukite iš orkaitės ir palikite 10 minučių atvėsti, tik tada išimkite iš kepimo formos.

Jei norite, paskaninkite pyragą cinamono glazūra, kuri suteiks dar šventiškesnio skonio: tiesiog sumaišykite pusę puodelio maskarponės su milteliniu cukrum ir puse šaukštelio cinamono, ir apliekite  pyragą, apibarstykite riešutais.

Patiekite šiltą ar kambario temperatūros.

Šis pyragas bus tarsi šviežias net keletą dienų – svarbu laikyti orui nepralaidžiame inde.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.