Upėtakio sevičė pagal D. Praspaliausko receptą – išbandykite ir jūs (14)

Žinomas virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas siūlo išbandyti upėtakio sevičės receptą. Dalijamės jo receptu.

Upėtakio sevičė.
Upėtakio sevičė.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 18, 2021, 4:14 PM, atnaujinta Jul 18, 2021, 4:14 PM

Upėtakio sevičė

Reikės:

  • 100 g upėtakio
  • 15 g saulėgrąžų sėklų
  • 10 g ikrų („masago“ arba „tobiko“)
  • 1 v. š. čimičiurio
  • 20 g citrinų sulčių
  • 30 g agurkų
  • 3 g siračos padažo
  • 30 g pomidorų

Kaip gaminti

Supjaustykite upėtakį, pomidorus, agurkus kubeliais, dėkite produktus į maišymo indą.

Pilkite citrinų sultis, siračos padažą, čimičiurį, sudėkite ikrus, druską ir pipirus, įmaišykite kepintų saulėgrąžų sėklų ir viską išmaišykite.

Leiskite pastovėti apie 5 minutes, kad susigertų rūgštis. Dėkite į lėkštę, puoškite ridikėlių griežinėliais, galima ant viršaus pabarstyti ikrų.

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2021 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.