Dalijamės klaipėdiečių receptu.
„Rudnosiukas“
Reikės:
- 4 bulvių,
- 2 morkų,
- nedidelio gabalėlio moliūgo,
- 0,5 šaukštelio druskos,
- 1 šaukšto grietinės,
- pusės nedidelio kopūsto,
- 0,5 l grybų (voveraičių),
- 1 šaukšto sviesto,
- 3 nedidelių pomidoriukų,
- nedidelio agurko,
- kelių šakelių krapų,
- dar trupučio ŠYPSENŲ, JUOKO ir GEROS KŪRYBIŠKOS NUOTAIKOS.
Kaip gaminti
Išverdam gabalėliais supjaustytas bulves moliūgą, morką. Iš jų sugrūdam košę su trupučiu druskos ir grietine. Iš košės formuojam meškutį, jį papuošiam morkų ir keptų grybų gabaliukais. Rudnosiuko pintinėlėje – svieste pakepti grybai.
Kad mūsų meškinui būtų smagiau keliauti, lėkštutės apačioje dedam salotų, pagamintų iš tarkuotų morkų ir kopūsto, pagardintų trupučiu citrinų sulčių ir žiupsneliu druskos.
Dekoruojam lėkštutę pjaustytas pomidoriukais, agurkais ir krapų šakelėm.
Kaip geriausia susidraugauti su daržovėmis? Ogi geriau vienas kitą pažinti! Lrytas.lt ir LIDL „Vaikų sodelis“ kviečia 1-4 klasių mokinius siųsti receptus, kuriuose panaudotos bent TRYS daržovės.
Pagaminkite, aprašykite, nufotografuokite ir įkelkite čia!
Vienai pradinukų klasei, kurios atsiųsti receptai surinks daugiausia balsų, įteiksime LIDL įsteigtą net iki 500 EUR vertės prizą (kanceliarinių prekių rinkinius ir mėnesį laiko kartą per savaitę LIDL vaisių krepšį).