Kepti sultingi šonkauliai, kuriems neįmanoma atsispirti

Prabėgus švenčių maratonui atrodo, kad pilvai pilni, ir nieko skanaus jau nesinori, tačiau pripažinkim, kad pagalvojus apie sultingus šonkauliukus, kai mėsa lengvai atsiskiria nuo kauliukų – iškart nubunda apetitas. Tad nieko nelaukdami kibkime į kulinarinius darbus.

Kepti šonkauliukai su daržovėmis.
Kepti šonkauliukai su daržovėmis.
Kepti šonkauliukai su daržovėmis.
Kepti šonkauliukai su daržovėmis.
Kepti šonkauliukai su daržovėmis.
Kepti šonkauliukai su daržovėmis.
Kepti šonkauliukai su daržovėmis.
Kepti šonkauliukai su daržovėmis.
Daugiau nuotraukų (4)

„Riebus katinas“

Jan 13, 2022, 9:49 AM, atnaujinta Jan 8, 2023, 12:31 PM

Patiekalui pagaminti reikės:

  • 1,2–2,5 kg kiaulienos šonkaulių
  • 50 g BBQ padažo

Prieskonių

  • 10 g „Delicia’s BBQ rub“
  • 5 g „Delicia’s grill“

Garnyrui:

  • paprikos
  • cukinijos
  • jaunų bulvyčių

Kaip gaminti

Pirmiausia pradedame nuo šonkaulių mėsos paruošimo – atskirkite membraną (plėvelę) nuo vidinės šonkaulių dalies. Peiliu praplatinkite tarpelį, užkiškite pirštą ir lėtai traukite plėvelę nuo vieno krašto iki kito, kol galutinai visą pašalinsite. Nuėmę plėvelę mėsą galite gausiai įtrinti „Delicia’s BBQ rub“ prieskoniais iš abiejų pusių.

Įkaitinkite orkaitę arba keraminę kepsninę iki 125 laipsnių temperatūros ir dėkite šonkaulius kepti 1,5 val. Jeigu kepsite keraminėje kepsninėje, būtinai ant anglių užberkite mirkytų obels medienos drožlių, kad šonkauliukai įgautų šiek tiek dūmo kvapo bei skonio.

Po 1,5 val., kai mėsa pradeda trauktis ir lengvai skrusti – išimkite, suvyniokite į foliją ir dėkite atgal lėtam kepimui. Kepkite apie gerą valandą.

Kitas žingnis – galima pradėti ruošti garnyrą. Imkite dubenį, dėkite švariai nuplautas jaunas bulvytes, gausiai apšlakstykite aliejumi, berkite „Delicia’s grill“ prieskonius ir dėkite kepti šalia šonkaulių apie 40 min.

Cukiniją pjaustykite griežinėliais, papriką – norimo dydžio gabaliukais, viską apšlakstykite aliejumi ir berkite „Delicia’s grill“ prieskonius, gerai išmaišykite ir leiskite šiek tiek pasimarinuoti.

Išimkite šonkaulius, gausiai ištepkite mėgstamu BBQ padažu. Padidinkite kepsninės ar orkaitės temperatūrą iki 180 laipsnių ir dėkite kepti glazūruotus šonkaulius. Šalia dėkite ketaus keptuvėlę ar kitą indą, kuriame sudėta prieskoniais pagardinta papriką ir cukinija. Viską pakepkite apie 20 min.

Kai glazūra gražiai apskrunda, galite išimti ir viską serviruoti. Dedame į lėkštę keptas daržoves, pjaustykite šonkauliukus norimo dydžio gabaliukais, dėkite ant daržovių ir ragaukite!

Skanaus!

„Riebus katinas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.