Burokėlių ir avokadų bokšteliai: gardus ir sveikas užkandis, kuris pasotins, bet neapsunkins

Puiki idėja tiems, kurie gruodį sakė: „Nuo sausio nustosiu ryti“. Ryti neprisirysite, bet kad skaniai ir sveikai pavalgysite – garantuoju.

Burokėlių ir avokadų bokšteliai.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Burokėlių ir avokadų bokšteliai.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Burokėlių ir avokadų bokšteliai.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Burokėlių ir avokadų bokšteliai.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Burokėlių ir avokadų bokšteliai.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Burokėlių ir avokadų bokšteliai.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Burokėlių ir avokadų bokšteliai.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Burokėlių ir avokadų bokšteliai.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Burokėlių ir avokadų bokšteliai.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Burokėlių ir avokadų bokšteliai.<br>„Skanaus maisto pasaulis“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

„Skanaus maisto pasaulis“

Jan 14, 2022, 12:34 PM, atnaujinta Jan 8, 2023, 12:30 PM

Burokėlių ir avokadų bokšteliai

4 vnt. reikės:

  • 4 nedidelių virtų burokėlių
  • 3–4 marinuotų agurkėlių
  • 1 nedidelio mėlynojo svogūno (tinka ir kiti)
  • 1 nedidelio rūgštesnio obuolio

Avokado sluoksniui:

  • 1–2 gerai prinokę avokadai (nelygu dydis)
  • 1 skardinė avinžirnių (galima pupelių)
  • žalumynų – špinatų, krapų, petražolių ir mėtų, visko po keletą šakelių
  • šlakelio aliejaus
  • druskos, pipirų, citrinų sulčių pagal skonį
  • 1 česnako skiltelės

Padažui:

  • 2 v. š. aliejaus
  • 1 a. š balzaminio acto
  • 0,5 a. š. garstyčių
  • 1 a. š. medaus, klevų sirupo arba stevijos
  • druskos, pipirų ir citrinos sulčių pagal poreikį, turi gautis saldžiarūgštis padažas.

Kaip gaminti

Burokėlių sluoksniui viską labai smulkiai sukapojame. Padažo ingredientus sumaišome ir užpilame burokėlius. Paliekame 5–10 min. pasimarinuoti.

Avokado sluoksniui visus produktus dedame į trintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Paragaujame, ar netrūksta druskos, pipirų.

Sluoksniuojame kaip matote nuotraukoje, ant viršaus dedame žalio obuolio gabaliukų.

Galima užbarstyti fetos sūrio. Tiks ir silkės gabaliukas.

Skanaus!

„Skanaus maisto pasaulis“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.