Velykinė varškės boba taps tikra šventinio stalo pažiba

Velykų stalas neįsivaizduojamas be pyragų, vadinamųjų bobų arba keksų. Išbandykite kiek sveikesnę pyrago versiją, kuriai naudojama mažiau kvietinių miltų. 

Varškės boba.<br> 123rf nuotr.
Varškės boba.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 16, 2022, 1:00 PM

Minkštoje ir burnoje tirpstančioje tešloje – daug džiovintų vaisių ir uogų. 

Velykinė varškės boba

Reikės: 

  • 300 g varškės 
  • 4 kiaušinių
  • 120 g kambario temperatūros sviesto 
  • 100–150 g cukraus (pagal skonį)
  • vanilinio cukraus
  • 140 g ryžių miltų 
  • 140 g kvietinių miltų 
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  • 120 g džiovintų vaisių ir uogų

Glazūrai reikės: 

  • pusės citrinos sulčių
  • miltelinio cukraus

Kaip gaminti

Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių. 

Džiovintus vaisius ir uogas nuplaukite, nudžiovinkite, susmulkinkite ir apvoliokite miltuose.

Varškę gerai ištrinkite maisto kombainu su cukrum, dėkite minkštą sviestą, kiaušinius ir dar kartą viską gerai išplakite. Sudėkite persijotus miltus su kepimo milteliais, išmaišykite. 

Į tešlą įmaišykite džiovintus vaisius. 

Tešlą pilkite į riebalais išteptą kepimo formą (ar dvi mažesnes), tešla turėtų užimti ne daugiau kaip 2/3 kepimo indo.

Kepkite 45–60 minučių, nelygu kepinio storis. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.

Atvėsintą apliekite glajumi, kuriam sumaišykite miltelinį cukrų su citrinos sultimis, apibarstykite džiovintais vaisiais bei riešutais.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.