Veganiškas „Pad Thai“
Reikės:
- 200 g ryžių makaronų
- 60 g sojų padažo
- 0,5 v. š. imbiero miltelių
- 1 v. š. cukraus (galite keisti datulių ar klevų sirupu)
- 2 pakelių arba 300 g tofu
- 1 v. š. aliejaus
- ketvirčio raudonojo kopūsto galvos
- 2 morkų, sutarkuotų
- 3 česnako skiltelių, susmulkintų
- 150 g spindulinių pupuolių daigų
- 2 laiškinių svogūnų
- 40 g žemės riešutų be odelių
Kaip gaminti
Užpilame ryžių makaronus verdančiu vandeniu ir palaikome 5 minutes. Išpilame vandenį ir perkeliame į dubenį.
Sumaišome sojų padažą, imbierą, cukrų (ar datulių/ klevų sirupą).
Supjaustome tofu kubeliais ir pamarinuojame (geriausia bent 2 valandas).
Ištraukiame tofu iš marinato ir likusį marinatą pilame ant ryžių makaronų.
Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų, keptuvei stipriai įkaitus dedame tofu. Kepame kartais pamaišydami ant didelės ugnies 5 minutes, kol paruduos. Iškepusį tofų perkeliame į dubenį su makaronais.
Leidus keptuvei vėl įkaisti, dedame daržoves ir kepame 3 minutes ant aukštos ugnies be aliejaus. Sumažiname ugnį ir sudedame daigus, pamaišome ir galiausiai sumaišome keptuvės turinį su makaronais ir tofu.
Serviravimui supjaustome svogūnų laiškus, sutraiškome žemės riešutus, pabarstome kiekvieną porciją.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir „Challenge 22“.
„Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.