Karis su baklažanais, grybais ir avinžirniais

Karis su baklažanais, grybais ir avinžirniais – receptas, kuris pravers ne tik tiems, kurie nevalgo mėsos. 

 Karis su baklažanais, grybais ir avinžirniais.<br> eglemilukaite.lt
 Karis su baklažanais, grybais ir avinžirniais.<br> eglemilukaite.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2022, 7:11 PM, atnaujinta Jun 12, 2023, 9:07 AM

Reikės: 

  • baklažano
  • 250 g pievagrybių
  • 250 g virtų avinžirnių
  • 300 ml kokosų pieno
  • 10 g pomidorų pastos
  • svogūno
  • 5 skiltelių česnako
  • gabalėlio imbiero

Prieskonių:

  • gabalėlio cinamono lazdelės
  • anyžiaus
  • kalendrų sėklų
  • juodojo kardamono
  • kumino
  • aitriųjų paprikų pipirų
  • juodųjų pipirų
  • ciberžolių
  • kario prieskonių
  • „garam masala“ prieskonių
  • Pagardinti:
  • citrinos ar žaliosios citrinos sulčių
  • šviežių kalendrų

Kaip gaminti 

Išverdame avinžirnius.

Baklažanus supjaustome kubeliais, užpilame druska ir paliekame, kad išbėgtų skysčiai.

Pievagrybius supjaustome į keturias dalis.

Į gerai įkaitintą keptuvę pilame aliejaus ir dedame visus stambius prieskonius, išskyrus kuminą – gabalėlį cinamono lazdelės, anyžių, kalendrų sėklas, perpjautą juodąjį kardamoną, aitriąją papriką. Labai trumpai pakepame.

Tada dedame smulkintą česnaką, svogūną, kuminų sėklas ir kepiname, kol svogūnai įgaus auksinį atspalvį. 

Tuomet dedame smulkiai pjaustytą imbierą ir dar pakepiname porą minučių.

Kai viskas gražiai apkepa, galime dėti kario prieskonius ir ciberžolę. Kepiname maišydami.

Prieskoniams įgavus šiek tiek tamsesnį negu įprastai atspalvį, galime dėti pomidorų pastą ir pakepti dar minutę. Galiausiai turime visą prieskonių mišinį kariui, kurį atsidedame – naudosime vėliau.

Tuo metu nuo baklažanų nuplauname druską ir ranka šiek tiek paspaudome, kad sumažintume vandens kiekį.

Gerai įkaitiname keptuvę, pilame aliejaus, dedame kepti baklažanus ir grybus. Vis pamaišome, kad gražiai apskrustų.

Tuomet į keptuvę sudedame prieš tai pagamintą prieskonių mišinį, virtus avinžirnius, šiek tiek vandens ir viską gerai išmaišome. Paliekame pasitroškinti keletą minučių.

Tada supilame kokosų pieną, patroškiname keletą minučių, kad pasiskirstytų skoniai.

Pabaigoje įberiame „garam masala“ prieskonių ir viską išmaišome.

Patiekiame apšlakstę citrinos ar žaliosios citrinos sultimis ir apibarstę šviežiomis smulkintomis kalendromis kartu su ryžiais ar indiška plokščia duonele.

Skanaus!

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Eglei Milukaitei.

 „Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.