Įsigijote į ledą sušalusio pieno? Ką daryti?

„Neapsižiūrėjusi prekybos centre Vilniuje nusipirkau 2,5 procento riebumo pieno. Ir sau, ir kaimynei. Tik sugrįžusi pastebėjau, kad pienas sušalęs į ledo gabalą. Man atrodo, kad tas pienas tik vanduo ir pieno milteliai. Nes kaip kitaip jis sušaltų į ledą. Nereikia tokio pirkti“, – piktinosi vilnietė Rasa.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-19 10:08, atnaujinta 2018-02-13 19:07

Sušalusį pieną įsigijusiai vilnietei atsako prekybos tinklo „Maxima“ atstovė Renata Saulytė.

„Jei pienas tikrai sušalęs ar matyti ledo gabaliukai, pirkėja gali jį grąžinti kaip nekokybišką. Ieškome kompromisų su kiekvienu klientu ir nusileidžiame ne visuomet paisydami, ar tikrai klientas teisus. Juolab tas klientas ateina pas mus juk ne vieną kartą.

Žinoma, būna piktybiškų klientų. Tuomet mėginame spręsti konfliktą, mėginame ieškoti įrodymų, kad jis neteisus.

Jei ateitumėte su čekiu, kad pas mus pirkote, jūsų manymu, nekokybišką pieną, savo ruožtu mes patikrintume kitą parduotuvėje esantį pieną. Galbūt išties yra problema ir gal reikia jai užkirsti kelią“, – aiškino R.Saulytė.

Ar yra terminas, per kurį privalu kreiptis dėl nekokybiško produkto? „Reikia žiūrėti, kaip numatoma įstatyme. Tačiau vadovaujamės sveika logika. Juk jei dėl greitai gendančio produkto kreipiatės po savaitės, tada kyla klausimas, kaip jis sugedo. Tarkim, būna, šiltuoju metu ateina pirkėjas grąžinti mėsos, pirktos prieš pusantros ar dvi paros. Aiškinamės, kur laikė tą mėsą. Paaiškėja, kad pusę paros kaitroje vežiojo bagažinėje, tad ji ir sugedo“, – pasakojo R.Saulytė.

Ji dvejojo, ar šaldytuve-lentynoje parduotuvėje galėjo suledėti pienas.

„Šiuo atveju galėjo būti pažeidimų technologiniame procese, galbūt gamintojas neužtikrino, kad gamybos procesas atitiktų visus reikalavimus. Derėtų patikrinti ir kaip tas pienas buvo transportuojamas. Mes, prekybininkai, esame paskutinė grandis“, – kalbėjo R.Saulytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.