Anot „Maxima“ prekybos tinklo atstovės Renatos Saulytės, kiniškais džiovintais grybais šis tinklas prekiauja jau septynerius metus.
„Savo klientams stengiamės pasiūlyti kuo platesnį produktų asortimentą, ir atsižvelgdami į jų poreikius, nuolat jį atnaujiname.
Kadangi mūsų parduotuvėse pirkėjai tikisi rasti įvairiausioms pasaulio virtuvėms būdingų produktų, mums tuo tenka pasirūpinti.
Pastebėjome, kad vis daugiau lietuvių eksperimentuoja virtuvėje, – gamina naujus, egzotiškus patiekalus. O jie be kiniškų grybų – lyg be druskos“, – kalbėjo R.Saulytė.
Jos teigimu, šių grybų pardavimas kasmet pamažu stiebiasi. Tam įtakos turi Lietuvoje vis labiau populiarėjanti egzotinių šalių virtuvė, taip pat patraukli šių grybų kaina.
Džiovinti grybai – ir lietuviški, ir kiniški – parduodami fasuoti pakuotėmis po 30 ar 100 gramų.
100 gramų kiniškų grybų pakuotė „Maxima" tinkle kainuoja apie 12-13 litų, o štai toks pat kiekis džiovintų baravykų – 43 litus.
„Lietuviški džiovinti baravykai ar voveraitės netinka egzotiniams patiekalams gaminti. Juos dažniausiai žmonės perka žiemą ir naudoja pagardinti padažams, deda į salotas ar gamina tam tikrų patiekalų įdarus“, – sakė R.Saulytė.
Pasak „Iki“ prekybos tinklo atstovo Andriaus Petraičio, kol kas šio tinklo parduotuvių lentynos pirmenybė teikiama „Iki ūkio“, – lietuviškiems džiovintiems grybams.