Kam lietuviams reikalingi grybai iš Kinijos? Savų nebeužtenka?

Parduotuvių lentynose – kiniški džiovinti grybai? Kodėl prekybininkai juos importuoja, jei ir savų grybų – į valias?  Taip norime egzotikos, kad Lietuvos miškų gėrybės neįtinka? Ar tiesiog esame tokie tinginiai, kad laisvą dieną riedėtume iki miško ir iš jo po kelių valandų parsirastumėte kupinu krepšeliu? Jei taip, vadinasi, mitas, kad lietuviai nuo seno gyvi savo pačių surenkamomis gėrybėmis. 

Daugiau nuotraukų (1)

Audrė Srėbailienė

Jul 2, 2014, 7:19 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:16 AM

Anot „Maxima“ prekybos tinklo atstovės Renatos Saulytės, kiniškais džiovintais grybais šis tinklas prekiauja jau septynerius metus.

„Savo klientams stengiamės pasiūlyti kuo platesnį produktų asortimentą, ir atsižvelgdami į jų poreikius, nuolat jį atnaujiname.

Kadangi mūsų parduotuvėse pirkėjai tikisi rasti įvairiausioms pasaulio virtuvėms būdingų produktų, mums tuo tenka pasirūpinti.

Pastebėjome, kad vis daugiau lietuvių eksperimentuoja virtuvėje, – gamina naujus, egzotiškus patiekalus. O jie be kiniškų grybų – lyg be druskos“, – kalbėjo R.Saulytė.

Jos teigimu, šių grybų pardavimas kasmet pamažu stiebiasi. Tam įtakos turi Lietuvoje vis labiau populiarėjanti egzotinių šalių virtuvė, taip pat patraukli šių grybų kaina.

Džiovinti grybai – ir lietuviški, ir kiniški – parduodami fasuoti pakuotėmis po 30 ar 100 gramų.

100 gramų kiniškų grybų pakuotė „Maxima" tinkle kainuoja apie 12-13 litų, o štai toks pat kiekis džiovintų baravykų – 43 litus.

„Lietuviški džiovinti baravykai ar voveraitės netinka egzotiniams patiekalams gaminti. Juos dažniausiai žmonės perka žiemą ir naudoja pagardinti padažams, deda į salotas ar gamina tam tikrų patiekalų įdarus“, – sakė R.Saulytė.

Pasak „Iki“ prekybos tinklo atstovo Andriaus Petraičio, kol kas šio tinklo parduotuvių lentynos pirmenybė teikiama „Iki ūkio“, – lietuviškiems džiovintiems grybams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.