Kokios nuotaikos eiti apsipirkti, kad sutaupytumėte?

Neiti į parduotuvę nuobodžiaujant ir nepavargti apsipirkinėjant. Tai – keli patarimai, kurie padės sutaupyti. Tiesa ta, kad daugelis mūsų sprendimų įsigyti produktą ar susilaikyti nemaža dalimi priklauso ir nuo mūsų emocinės būsenos. Prekybos tinklas „Iki“ dalinasi patarimais ir įžvalgomis, kurios bus vertingos norintiems per daug neišlaidauti.

Dažniausiai maisto parduotuvėje galima sutikti moteris.<br>V.Balkūno nuotr.
Dažniausiai maisto parduotuvėje galima sutikti moteris.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 23, 2014, 3:23 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 7:05 PM

Neskubėkite

Apsipirkinėdami duokite sau pakankamai laiko pagalvoti, apsvarstyti pasirinkimus. Skubėdami – priešingai – būsite kur kas labiau išsiblaškę, negalėsite ramiai apžiūrėti specialių pasiūlymų ir akcijų, leidžiančių sutaupyti. Sakoma, kad geriausia į parduotuvę eiti vienam – taip lengviau susikaupti, nepamiršti nusipirkti to, ką planavote, ir įvertinti savo pasirinkimus. Tiesa, dažniausiai maisto parduotuvėje galima sutikti moteris, besirūpinančias būsimos šeimos vakarienės ingredientais. Tai patvirtino ir prekybos tinklo „Iki“ vidinis tyrimas, atskleidęs, kad moterys šio tinklo parduotuvėse sudaro apie 70 proc. pirkėjų.

Kitas svarbus akcentas – nepervarkite vien apsipirkinėdami. Juk ėjimas apsipirkti – ne sportas, kuriame vertinamas greitis ir grakštus laviravimas tarp parduotuvių lentynų. Tikra tiesa, kad apsipirkimas gali nuvarginti. Todėl prekybos tinklas „Iki" turi platų mažesnių parduotuvių tinklą, kuriose galima greitai apsipirkti kasdienėms reikmėms nesugaištant per daug laiko.

Ką daryti, kai dėl pirkinio abejojate?

Daugelis mūsų kartais susiduriame su dilema – pirkti ar nepirkti. Dažnai šis klausimas kyla, kai akis užkliūna už brangiau kainuojančių prekių. Vis tik pirmiausia patariama apsvarstyti, ar pirkinio tikrai reikia, kur galėsite jį panaudoti ir ar šio pirkinio jums reikia būtent dabar. Jei atsakymai į šiuos klausimus vis dar nepadeda apsispręsti, šiandien pirkinio neįsigykite. O jei rytoj jo vis dar norėsite, imkite ir nusipirkite. Vadinasi, buvo tikrai verta.

„Apsispręsti kartais padeda atidesnė lentynų apžiūra. Jei norite save palepinti brangesniu delikatesu, tačiau jo kaina jums atrodo per didelė, apsvarstykite kitas alternatyvas. Pavyzdžiui, produktų linijų „Iki“ ir „Cento“ gaminiai yra skirti norintiems išleisti mažiau, tačiau kokybe nenusileidžia analogiškiems gaminiams“, – kalba prekybos tinklo „Iki“ Viešųjų ryšių departamento vadovas A.Petraitis. Kodėl nepatariama eiti į parduotuvę nuobodžiaujant?

Nuobodžiaudami, lėtai sklęsdami pro parduotuvių lentynas imame nejučia apžiūrinėti nematytas prekes ir svarstyti apie galimus pirkinius, nors nė nenumanome, ko iš tikrųjų norėtume. Pažįstama situacija? Nustatyta, kad patys keisčiausi, tačiau kartu ir – nepagrįsčiausi pirkiniai įsigyjami būtent tuo metu, kai apsipirkinėjame nuobodžiaudami. Tuomet sulėtėja mūsų judėjimo tempas, parduotuvių lentynose ieškome, kuo save nustebinti. Todėl, kai nuobodžiaujate ir neturite tikslaus plano, ką reikėtų įsigyti, kelionę į parduotuvę patariama atidėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.