Eksperimentas: kaip nebrangiai surengti vaiko gimtadienį

Dažno iš mūsų piniginė – net išsipūtusi nuo joje esančių lojalumo kortelių ir nuolaidų kuponų įvairovės. Kai nepamirštame jais pasinaudoti – sutaupome. Tačiau yra dar vienas, net paprastesnis būdas sutaupyti apsiperkant.

Ieškokite akcinių prekių - taip neabejotinai sutaupysite.
Ieškokite akcinių prekių - taip neabejotinai sutaupysite.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 17, 2014, 5:38 PM, atnaujinta Jan 26, 2018, 9:20 PM

Prekybos tinklas „Iki“ savo pirkėjams rekomenduoja nešiotis ne tik lojalumo kortelę, tačiau ir planuoti savo pirkinių krepšelio turinį dar neišėjus į parduotuvę. Šiuo tikslu prekybos tinklas leidžia ne vieną informacinį-reklaminį leidinį, palengvinantį apsipirkimo rūpesčius. Kiekvieną savaitę jūsų namus pasiekia laikraštukai „Savaitėlė“ ir „Savaitėlė plius“, kuriuose rasite visas galiojančias tos savaitės nuolaidas.

Naudingi pasiūlymai gimtadienio šventei

Vaikai – vienas iš gražiausių mūsų gyvenimo stebuklų, todėl kiekvieni tėvai stengiasi suteikti vaikams viską, kas geriausia. Tačiau, atėjus vaiko gimtadieniui, dažnas pritrūkstame idėjų, kaip jį paversti pačiu įsimintiniausiu jo gyvenime, ir kaip tam rasti laiko šalia visų kitų kasdienių darbų. Prekybos tinklas „Iki“ nusprendė tėveliams padėti išspręsti vaikų gimtadienio valgiaraščio klausimą. Tuomet laiko liks ne tik vaiko šventei, bet prie atskiro šventinio stalo galės susėsti ir tėveliai.

Prekybos tinklo „Iki“ kulinarai dalinasi receptu, kurio gaminimui rinkdamiesi „Savaitėlės“ akcijų produktus galėsite ne tik nustebinti savo vaiką ir jo draugus gardžiais pietumis, bet ir sutaupysite. Tad pateikiame vaišių stalo idėjas.

Naminė pica su kalakutienos faršu

Patiekalui paruošti jums reikės: 500 g kalakutienos faršo, 400 g sūrio, 300 g liesos varškės, 2 vnt. kiaušinių, 1 kg kvietinių miltų, aliejaus, 1 arbatinis šaukšt. kepimo miltelių, 100 g svogūnų, arbat. šaukšt. acto, pomidorų padažo, 2 vnt. paprikos.

Šių ingredientų pakanka dešimčiai žmonių pavaišinti. Pica greitai ir lengvai paruošiama ir labai mėgstama mažųjų, todėl tikrai neliks nei vieno nesuvalgyto gabaliuko.

Paruošimas

Kalakutienos faršą apkepame gerai įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Beriame prieskonių pagal skonį. Maišome tešlą: varškę, kiaušinius, aliejų, kepimo miltelius sumaišome dubenėlyje. Prieš tai kepimo miltelius reikia užpilti actu, kad panaikintumėme sodos skonį. Dedame miltus ir minkome, kol nebelips prie rankų. Išminkytą tešlą dedame į šaldytuvą bent valandai, uždengiame švariu rankšluosčiu. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Tešlą padaliname į dvi dalis ir iškočiojame apvalius arba kvadratinius blynus. Dedame į skardą ir orkaitėje kepame, kol apskrus. Ištraukiame iš orkaitės. Pirmiausia tepame pomidorų padažą, dedame smulkintą papriką, barstome kepintą faršą, svogūnus ir sūrį. Pabarstome prieskoninėmis žolelėmis ir vėl šauname į orkaitę. Kepame, kol sūris išsilydys ir apskrus. Ištraukiame, supjaustome ir valgome. Skanaus!

Kiek visa tai kainavo?

Remiantis „Savaitėlės“ leidinio kainomis, kurios galioja 2014 10 15-10 21

Ingredientai picai, kiekis

Pagrindinis patiekalas: šaldytas kalakutienos faršas (500 g), Iki sūris (200 g) x 2, „Iki“ liesa varškė (180 g) x 2, kiaušiniai (10 arba 6 vnt.), 1 kg kvietinių miltų, alyvuogių aliejus „Anira“ (1 l), kepimo milteliai, svogūnai, šlakelis acto iš jūsų virtuvėje esančių atsargų, padažas Čumak (450 g), paprika 2 vnt.

Patiekalo kaina: 44,49 Lt (naudojantis „Savaitėlės“ pasiūlymais). Įprastai produktai viso kainuotų: 55,23 Lt.

Kitos vaišės: vaisiai (po 1 kg): granatai, apelsinai, kriaušės, vynuogės, persimonai (persimonus rasite „Savaitėlės Plius“ pasiūlymuose)

Tortas: tortas „Pagunda“

Sumuštiniams: agurkas, virta dešra „Samsoniukų“, „Sumuštinių duona“ (2 vnt.) sviestas „Rokiškio“.

Skanėstai: „Haribo“ guminukai, sausainių pakelis „Selga“ (2 vnt.), saldainiai „Sonata Soufle“ (1 kg), „Studentų maistas“ (1 pak.), „Pergalės“ šokoladas (2 plytelės), 2 pakuotės „Barnių“.

Gėrimai: mineralinis vanduo „Rasa“(2 vnt.), Gazuotas gėrimas „Rasa party“ (3 vnt.), „Kubush Play“ gėrimas (10 vnt. po 400 ml).

Tėvų stalas: malta kava „Lavazza“(„Savaitėlės plius“ pasiūlymas), raudonasis vynas „Pasqua passimento“ (Italija), „Medaus pyragas“.

Kaina: 179,11 Lt (naudojantis „Savaitėlės“ pasiūlymais). Įprastai produktai viso kainuotų 249,9 Lt.

(Pateikiamos pilnos produktų porcijos, tačiau patiekalams pagaminti jums jų reikės mažiau. Vadinasi, ir reali patiekalo vertė bus mažesnė, o likusius produktus galėsite sėkmingai panaudoti ruošdami kitus patiekalus.)

Kiek sutaupome pirkdami „Savaitėlės“ prekes?

Pirkdami „Iki“ parduotuvėse „Savaitėlės“ akcijoje dalyvaujančias prekes naminei picai pagaminti sutaupysite 10,74 Lt. Tuo tarpu desertui, sumuštiniams ir kitiems užkandžiams patiekti galite sutaupyti net iki 70,79 Lt. Tad iš viso sutaupote 81,53 Lt.

Pasirinkę „Savaitėlės“ produktus galite pagaminti pačių įvairiausių patiekalų, todėl kitąkart pritrūkus idėjų – tiesiog žvilgtelėkite į šį leidinuką!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.