O tai padaryti labai paprasta. Tereikės žiupsnelio druskos. Nors ši tiesa nėra nauja, „The Huffington Post“ žurnalistai atliko aklą eksperimentą ir įsitikino: tai tikrai veiksminga.
Buvo paruošti trys puodeliai kavos. Eksperimentui buvo naudojama paprasta pigi sumalta kava, pirkta prekybos centre.
Visi trys puodeliai buvo ruošiami pačiu paprasčiausiu būdu: kava buvo užplikyta tiesiog puodelyje.
Tačiau į vieną puodelį buvo įberta keletas druskos kristalų kartu su malta kava, į kitą druska buvo įberta jau užplikius kavą, o trečias puodelis liko be druskos.
Koks verdiktas? Kava iš pirmųjų dviejų puodelių buvo pilnesnio skonio. Trečiajame puodelyje buvo tiesiog karti kava.
Eksperimentą pakartojus dar kartą rezultatai nebenustebino – kava su druska buvo daug gardesnė.
Taigi, kokia išvada? Jeigu nemėgstate karčios kavos, tačiau dažnai ją esate priversti gerti, vienas paprastas ingredientas – druska – suteiks daugiau skonio ir malonumo. Tačiau ji netiks tiems, kuriems būtina mažinti natrio kiekį dėl didelio kraujospūdžio ar kitų sveikatos sutrikimų.
Tokiu atveju padės cukrus arba grietinėlė – tiek vienas, tiek kitas sumažina kavos kartumą, gėrimą paverčia švelnesniu.