Moliūgų sėklos – puikus naudingųjų medžiagų šaltinis. Iš jų išspaustą aliejų vertina ir gurmanai, ir sveikuoliai. Bet sėklas neretai išmetame lauk, o maistui naudojame tiktai moliūgo minkštimą.
Nuo šiol jų neišmeskite jų – paverskite puikiu ir sveiku užkandžiu. „Better Homes and Gardens“ pateikia vaizdo siužetą, kaip tai padaryti – užteks kartą pamatyti, ir tikrai pavyks.
Kaip perpjaunate moliūgą, sėklas, pašalinę minkštimą, surinkite į sietelį ir perplaukite vandeniu. Berkite jas į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir dėkite į 160 laipsnių orkaitę. Kepkite maždaug valandą.
Po to pašalinkite kepimo popierių, apšlakstykite sėklas aliejumi ir druska. Vėl kiškite į orkaitę ir kepkite 10-15 minučių, kartą pamaišykite.
Užkandis baigtas!