Neišmeskite moliūgų sėklų – pažiūrėkite, ką galima padaryti

Skrudintos moliūgų sėklos – puikus užkandis.<br>„Better Homes and Gardens“/“Youtube“ stopkadras.
Skrudintos moliūgų sėklos – puikus užkandis.<br>„Better Homes and Gardens“/“Youtube“ stopkadras.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 21, 2015, 6:34 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 3:49 PM

Moliūgų sėklos – puikus naudingųjų medžiagų šaltinis. Iš jų išspaustą aliejų vertina ir gurmanai, ir sveikuoliai. Bet sėklas neretai išmetame lauk, o maistui naudojame tiktai moliūgo minkštimą.

Nuo šiol jų neišmeskite jų – paverskite puikiu ir sveiku užkandžiu. „Better Homes and Gardens“ pateikia vaizdo siužetą, kaip tai padaryti – užteks kartą pamatyti, ir tikrai pavyks. 

Kaip perpjaunate moliūgą, sėklas, pašalinę minkštimą, surinkite į sietelį ir perplaukite vandeniu. Berkite jas į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir dėkite į 160 laipsnių orkaitę. Kepkite maždaug valandą.

Po to pašalinkite kepimo popierių, apšlakstykite sėklas aliejumi ir druska. Vėl kiškite į orkaitę ir kepkite 10-15 minučių, kartą pamaišykite.

Užkandis baigtas!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.