Mano dukra dar labai mažytė, kad padėtų mamai virtuvėje, bet netgi jai buvo smagu žiūrėti kaip kliuksi sviestas stiklainyje, o mama su šypsena jį krato. Tiesa, ir vyras prisijungė prie šios pramogos, padėjo pakratyti stiklainį ir prieš tai jį stipriai užsuko, kad neišbėgtų.
Buvo mintis pasilengvinti darbą ir daryti viską su plaktuvu, bet vis dėlto pasilikau prie varianto su stiklainiu. Nors rankelės šiek tiek pavargo, bet buvo labai smagu! Prisiminiau vaikystę, kai kaime mušdavo sviestą, o vėliau valgydavo šviežią su juoda duona, svogūnų laiškais ir druska. Labai skanus sumuštinis! Susitepiau ir aš tokį baigusi gaminimo, fotografavimo procesus. Labai skanu.
Patarimas: nepripilkite pilno stiklainio grietinėlės, palikite apie 1/3 laisvos vietos. Nurodytam kiekiui naudojau 0,5 litro stiklainį. Iš šio kiekio gavosi apie 100 g šviežio sviesto – tirpstančio burnoje, saldaus, švelnaus skonio.
Kaip pasigaminti naminį sviestą
Receptas adaptuotas iš Homestead Honey
Ingredientai:
300 ml riebios grietinėlės
Gaminimo eiga
1. Supilkite grietinėlę į 500 ml stiklainį, gerai užsukite ir kratykite, kratykite, kol atsiskirs sviestas nuo pasukų. Tai gali trukti nuo kelių minučių iki plius minus pusvalandžio.
2. Nukoškite sviestą. Likusias pasukas galite panaudoti blynams kepti.
3. Dėkite sviestą į dubenį su labai šaltu vandenu, nuplaukite maigydama rankomis ir suformuokite į vieną gabaliuką.
4. Jei norite – padruskinkite.
Daugiau – bakingsecrets.lt