Velykiniai simboliai puošiami net ir makaronais

Velykiniai margučiai gali būti ir netradiciniai. Velykaičius primenančius zuikius, viščiukus galima sukurti iš nebrangių maisto produktų – ryžių, grikių ir įvairiausių formų nuspalvintų makaronų.

Pedagogė R.Marušauskienė iš kiaušinių, ryžių, grikių, žirnių ir makaronų gamina Velykų simbolius – kiškius, viščiukus ir įvairias kitas figūras.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Pedagogė R.Marušauskienė iš kiaušinių, ryžių, grikių, žirnių ir makaronų gamina Velykų simbolius – kiškius, viščiukus ir įvairias kitas figūras.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Vėjūnė Inytė („Laikinoji sostinė“)

Mar 26, 2016, 4:21 PM, atnaujinta May 31, 2017, 12:01 PM

Praėjusį savaitgalį vykusioje Kazimiero mugėje kauniečių akis traukė tarp gausiai įvairiomis įprastomis prekėmis nukrautų prekystalių kukliai įsitaisiusi moteris ir jos gaminiai.

Iš Kauno rajono Šlienavos kaimo atvykusi Rasa Marušauskienė siūlė įsigyti neįprastų margučių.

Jie akį pirmiausia patraukė dėl ryškių spalvų. Pažvelgus į margučius atidžiau paaiškėjo, kad jiems dekoruoti moteris panaudojo makaronus, ryžius, grikius, žirnius. Ant paprastų kiaušinių ji maisto produktus tvirtino taip, kad gautųsi viščiukų, zuikių figūros.

R.Marušauskienė dirba Kauno rajone, Šlienavoje, esančiame Samylų kultūros centre. Vadovauja būreliui „Makaronų fabrikas“. Drauge su auklėtiniais moteris ir gamina rankdarbius iš neįprastų medžiagų.

„Parduotuvėse galima įsigyti pačių įvairiausių formų makaronų. Juos reikia nudažyti įvairių spalvų guašu. Tada dar prireiks nevirtų ryžių, grikių kruopų ir jau galima pradėti kurti“, – pasakojo R.Marušauskienė.

Ji ima žalius kiaušinius, iš jų išpučia baltymus ir trynius. Tada lukštus aptepa minkštais popieriui klijuoti skirtais klijais. Ant jų beria kruopas, vėliau priklijuoja ir makaronus. Zuikių ir viščiukų akis padaro iš žirnių.

Kūrėja pasakojo, kad pasigaminti originalių suvenyrų iš nebrangių ir natūralių medžiagų galima ne tik prieš Velykas.

„Iš makaronų, kruopų galima kurti įvairiausias figūras. Taip pat ir paveikslus“, – patarė R.Marušauskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: prasideda „Eurovizija“ – kas laimės ir kur bus Lietuva?