Penkios klaidos, kurias darote kepdami picą

Kad pasigamintumėte svajonių picą, reikia visai nedaug – tik kelių kokybiškų ingredientų: tešlos, padažo, sūrio ir kokių nors priedų.

Naminė pica.<br>123rf nuotr.
Naminė pica.<br>123rf nuotr.
Norite skanios naminės picos? Tuomet tešlą ruoškite patys.<br>123rf nuotr.
Norite skanios naminės picos? Tuomet tešlą ruoškite patys.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 12, 2017, 2:38 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 6:13 AM

Bet kodėl kartais net iš geriausių produktų pagaminta pica būna neskani? Kodėl tešla neiškyla arba neiškepa kai kurie produktai?

Jei norite tikrai geros picos, nedarykite šių klaidų. Jas išvardino „Mashed“. 

1. Picos tešlą iškočiojate kuo ploniau.

Daugelis mėgsta plonapadę picą – tokią, kurios padas yra traškus ir neprimena batono. Todėl gamindami picą namuose stengiatės iškočioti tešlą kuo ploniau?

Pernelyg ploną padą visu savo svoriu prispaudžia padažas, sūris ir kiti priedai, todėl tešla neiškyla, būna guminė.

Kad padas būtų plonas, traškus, bet nesuzmegtų nuo produktų, jis turi būti tinkamo storio – 3-6 mm storio.

2. Ant picos dedate pernelyg daug priedų.

Visi mėgsta skanius priedus ant picos, kurie paverčia ją pačia skaniausia. Bet šiuo atveju reikia laikytis saiko. Kuo daugiau priedų uždėsite ant picos, tuo lėčiau keps ir sunkiau kils tešla. Kyla pavojus, kad picos kraštai bus apdegę, vidurys neiškepęs.

Geriau priedų dėti mažiau – neuždengti jais viso tešlos papločio. Tuomet pica keps tolygiau, greičiau. 

Ši taisyklė galioja ir sūriui. Visi mano, kad kuo daugiau sūrio ant picos – tuo geriau, tačiau pernelyg storas sūrio sluoksnis kepdamas tampa guminiu, o ne tąsiu, kokio norite.  

3. Prieš berdami ant picos papločio neapkepate tam tikrų priedų.

Nors daugelį produktų, kuriais gardiname picą, ant tešlos galima dėti tiesiog supjausčius, kai kuriuos jų pravartu prieš tai apkepti. Kalbame apie žalią mėsą, kuriai kepti reikės daugiau laiko nei picos padui ir kitiems priedams.

Yra ir daugiau tokių produktų – pavyzdžiui, brokoliai. Prieš dedant ant picos juos reikėtų palaikyti verdančiame vandenyje.

Jeigu naudosite šaknines daržoves, jas taip pat reikėtų apkepti. Pievagrybius verta apkepti dėl to, kad taip pasišalins vanduo ir suintensyvės jų skonis.

O jeigu mėgstate picą gardinti svogūnais, juos taip pat apkepkite – bus tik skaniau. O jeigu juos kepsite taip ilgai, kad svogūnai karamelizuosis – picos valgytojai aplaižys pirštelius.

4. Picą dedate į vėsią orkaitę.

Norėdami, kad picos pagrindas būtų traškus ir puikiai iškepęs, picą turite dėti į gerai įkaitintą orkaitę ant įkaitusios skardos. Jeigu turite specialų akmenį picai kepti – dar geriau, tačiau jį taip pat reikėtų kaitinti bent 20 minučių.

Jeigu skardos neįkaitinate, ją bent jau patepkite alyvuogių aliejumi.

5. Orkaitė nėra pernelyg kaitri.

Gerai picai reikia didelės kaitros. Jeigu daugeliui kepinių pakanka 180 laipsnių, picai to negana. Kepant pernelyg žemoje temperatūroje tešla gali neiškilti, o laukiant, kol ji iškeps, ant jos esantys produktai perkeps.

Orkaitėje užstatykite mažiausiai 200 laipsnių temperatūrą, ir net didesnę – nepabijokite ir 250 laipsnių. Smūginė temperatūra padės picai iškepti greitai. Pica bus traški ir auksinės spalvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.