Gudrybės, kaip suminkštinti mėsą, kad tirptų burnoje

Minkšta ir burnoje tirpstanti mėsa – tikras delikatesas. Tačiau kaip kietą lyg akmuo mėsos gabalą paversti gabalėliu malonumo? Atskleisime keletą paslapčių.

Citrinų sultys taip pat minkština mėsą.<br>123rf nuotr.
Citrinų sultys taip pat minkština mėsą.<br>123rf nuotr.
Šefai žino ne vieną gudrybę, kaip suminkštinti mėsą.<br>123rf nuotr.
Šefai žino ne vieną gudrybę, kaip suminkštinti mėsą.<br>123rf nuotr.
Retas mėsiškas patiekalas apsieina be svogūnų ar svogūnų sulčių.<br>123rf nuotr.
Retas mėsiškas patiekalas apsieina be svogūnų ar svogūnų sulčių.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 14, 2017, 12:12 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 3:15 AM

Jeigu į jūsų rankas pateko senos, sausgyslių išvagotos kiaulienos ar jautienos gabalas, neverta nusiminti – yra produktų, kurie padeda suminkštinti ir pačią kiečiausią mėsą. Didkepsniui ji gal ir netiks, tačiau troškinys ar orkaitėje keptas kepsnys bus puikus.

Šefų gudrybėmis, kaip išgelbėti mėsą, kad būtų byranti ir tirpstanti burnoje, pasidalino „Lady journal“.

Svogūnai

Retas mėsiškas patiekalas apsieina be svogūnų ar svogūnų sulčių. Supjaustykite svogūną žiedeliais, sukapokite mažais gabalėliais, sumalkite mėsmale arba sutrinkite trintuve – sumaišykite svogūnus su pjaustyta mėsa ir palikite porai valandų. Po to ruoškite patiekalą.

Garstyčios

Tai taip pat puikus mėsos kompanijonas. Garstyčios (milteliai ar padažas) ne tiktai minkština mėsą, bet ir suteikia jai pikantiško aromato. Paprasčiausiai ištrinkite garstyčiomis mėsos gabalą ar gabalėlius ir palaikykite 15-20 minučių.

Alkoholis

Tinka sausas vynas (raudonasis ar baltasis), alus, net degtinė. Minkštinti mėsą vyne reikia iš anksto, o štai degtinę (maždaug 50 ml) supilti gaminant. Alus – taip pat puiki išeitis troškinant mėsą. Nereikia baimintis tokių patiekalų duoti vaikams: verdant ar kepant alkoholis visiškai išgaruoja.

Citrinų, granatų, ananasų sultys

Jos puikiai minkština mėsą, tačiau jos nereikėtų ilgai laikyti marinate, kitaip mėsa taps tarsi guminė.

Raugintų kopūstų ar agurkų skystis

Puikus variantas! Suteikia mėsai ne tik minkštumo, bet ir pikantiško skonio. Beje, juose ruošiamos mėsos nebereikia sūdyti.

Mineralinis vanduo

Patikrintas metodas! Beje, geriau veikia natūralus mineralinis vanduo, o ne prisotintas dirbtinai.

Krakmolas

Pabandykite apvolioti mėsą krakmolo ir vandens tyrelėje – nustebsite, koks puikus rezultatas. Sultingi mėsos gabalėliai traškiame apvalkale – jiems niekas neatsispirs.

Kefyras

Sumaišykite kefyrą su bet kokiomis žolelėmis ir apliekite mėsą, palaikykite porą valandų.

Sojų padažas

Palaikykite mėsą sojų padažo marinate 1-1,5 valandos – ji įgaus minkštumo, gražios rudos spalvos ir charakteringo skonio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.