Jeigu į jūsų rankas pateko senos, sausgyslių išvagotos kiaulienos ar jautienos gabalas, neverta nusiminti – yra produktų, kurie padeda suminkštinti ir pačią kiečiausią mėsą. Didkepsniui ji gal ir netiks, tačiau troškinys ar orkaitėje keptas kepsnys bus puikus.
Šefų gudrybėmis, kaip išgelbėti mėsą, kad būtų byranti ir tirpstanti burnoje, pasidalino „Lady journal“.
Svogūnai
Retas mėsiškas patiekalas apsieina be svogūnų ar svogūnų sulčių. Supjaustykite svogūną žiedeliais, sukapokite mažais gabalėliais, sumalkite mėsmale arba sutrinkite trintuve – sumaišykite svogūnus su pjaustyta mėsa ir palikite porai valandų. Po to ruoškite patiekalą.
Garstyčios
Tai taip pat puikus mėsos kompanijonas. Garstyčios (milteliai ar padažas) ne tiktai minkština mėsą, bet ir suteikia jai pikantiško aromato. Paprasčiausiai ištrinkite garstyčiomis mėsos gabalą ar gabalėlius ir palaikykite 15-20 minučių.
Alkoholis
Tinka sausas vynas (raudonasis ar baltasis), alus, net degtinė. Minkštinti mėsą vyne reikia iš anksto, o štai degtinę (maždaug 50 ml) supilti gaminant. Alus – taip pat puiki išeitis troškinant mėsą. Nereikia baimintis tokių patiekalų duoti vaikams: verdant ar kepant alkoholis visiškai išgaruoja.
Citrinų, granatų, ananasų sultys
Jos puikiai minkština mėsą, tačiau jos nereikėtų ilgai laikyti marinate, kitaip mėsa taps tarsi guminė.
Raugintų kopūstų ar agurkų skystis
Puikus variantas! Suteikia mėsai ne tik minkštumo, bet ir pikantiško skonio. Beje, juose ruošiamos mėsos nebereikia sūdyti.
Mineralinis vanduo
Patikrintas metodas! Beje, geriau veikia natūralus mineralinis vanduo, o ne prisotintas dirbtinai.
Krakmolas
Pabandykite apvolioti mėsą krakmolo ir vandens tyrelėje – nustebsite, koks puikus rezultatas. Sultingi mėsos gabalėliai traškiame apvalkale – jiems niekas neatsispirs.
Kefyras
Sumaišykite kefyrą su bet kokiomis žolelėmis ir apliekite mėsą, palaikykite porą valandų.
Sojų padažas
Palaikykite mėsą sojų padažo marinate 1-1,5 valandos – ji įgaus minkštumo, gražios rudos spalvos ir charakteringo skonio.