Kai išbandysite šią gudrybę, makaronus virsite tiktai taip

Net ir patys didžiausi kulinarijos nevykėliai sugeba išsivirti lėkštę makaronų. Greičiausiai todėl jie neretai garuoja ant mūsų pietų stalo.

Paprastas, bet genialus būdas leis išvirti labai gardžius makaronus vos per 10 minučių.<br>123rf nuotr.
Paprastas, bet genialus būdas leis išvirti labai gardžius makaronus vos per 10 minučių.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-14 11:01, atnaujinta 2017-04-08 00:35

Bet jeigu norite, kad jūsų makaronai būtų ne prastesni, nei tie, kuriuos gamina profesionalai, šis puikus patarimas jums tikrai pravers. Jis padės išvirti tobulus makaronus ir patiekti juos ant stalo vos per 10 minučių.

Išbandę šią gudrybę, kuria pasidalijo kulinarinių knygų autorius Haroldas McGee, nuo šiol visada imsite virti makaronus tik taip.

H.McGee patarė makaronus virti ne puode, bet keptuvėje. Ir neskubėkite pilti vandens, o pirma sudėkite į ją makaronus.

Po to reikėtų pripilti maždaug 1-2 litrus šalto vandens, kadangi šaltame vandenyje makaronai nesulips. Anot H.McGee, vandens turi būti tiek, kad visiškai apsemtų makaronus ir dar liktų apie 1,5 cm viršaus.

Tada įjunkite vidutinę kaitrą, o kai vanduo užvirs, karts nuo karto pamaišykite, rašoma interneto puslapyje „Delish“.

Štai ir viskas! Jūsų makaronai išvirs per 10 min. Be to, jums liks krakmolingo vandens, kurį galėsite panaudoti gardžiam padažui ruošti.

Kaip pastebi interneto portalas „MailOnline“, dėl makaronų virimo šaltame vandenyje virtuvės profesionalų nuomonės išsiskiria. Kol kas nesutariama, kaip makaronai išvirs greičiau: įpylus šaltą ar verdantį vandenį.

Pernai keletas virtuvės šefų portale „Quora“ tikino, kad greičiau makaronus virti šaltame vandenyje. Tačiau jie pridėjo, kad ši technika gali būti mažiau patikima, nei naudoti verdantį vandenį.

Na, o mes jums primename tobulų spagečių receptą, kuris žaibiškai išpopuliarėjo internete. Jį rasite „Skonio“ rubrikos straipsnyje „Šis spagečių receptas sklinda internete kaip virusas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.