Traškios bulvytės be lašelio riebalų – tokiomis galima mėgautis nors kasdien

Gruzdintos traškios bulvytės – daugelio mėgstamas patiekalas. Jas mielai valgo tiek suaugusieji, tiek vaikai, kuriems itin patinka traški bulvių plutelė.

 Keptos bulvytės.<br> 123rf.com nuotr.
 Keptos bulvytės.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2018, 11:33 AM, atnaujinta Oct 6, 2021, 8:26 AM

Tiesa, mamos nebūna labai laimingos, jeigu vaikas daugiau nieko nevalgo, tiktai gruzdintas bulvytes – aliejuje kepami produktai prisigeria nemažai riebalų. 

Tačiau išmoningos šeimininkės visuomet randa išeitį. Internete jos dalinasi patarimu, kaip iškepti bulvytes be lašelio riebalų. 

Be riebalų keptos bulvytės

Reikės: 

  • 5-7 bulvių, 
  • 2 kiaušinių baltymų,
  • druskos, pipirų, 
  • maltos saldžiosios paprikos, 
  • bulvių prieskonių.

Kaip gaminti

Nuskuskite bulves ir supjaustykite 1 cm storio lazdelėmis.

Baltymus gerai išplakite, suberkite į juos druską, prieskonius.

Suberkite bulves į baltymų masę, išmaišykite. 

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, skardoje patieskite kepimo popieriaus, vienu sluoksniu išdėliokite bulvytes. Dėkite kepti. Po 10-15 minučių apverskite, kepkite dar 10-15 minučių, kol taps gražios auksinės spalvos. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.