10 produktų, kurie pakeis kiaušinį kepiniuose

Dažniausiai prieš ruošdamiesi ką nors gaminti, pasitikriname, ar turime reikiamų produktų, o pamačius kiaušinių dėžutę net nesusimąstome, jog ten galbūt likęs tik vienas kiaušinis, nors receptui reikia trijų.

 Vietoje kiaušinių kepiniuose galima naudoti ir kitus maisto produktus.<br> 123rf nuotr.
 Vietoje kiaušinių kepiniuose galima naudoti ir kitus maisto produktus.<br> 123rf nuotr.
 Obuolių tyrė.<br> 123rf nuotr.
 Obuolių tyrė.<br> 123rf nuotr.
 Sojų varškė (tofu).<br> 123rf nuotr.
 Sojų varškė (tofu).<br> 123rf nuotr.
 Soda.<br> 123rf nuotr.
 Soda.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 17, 2018, 9:02 AM

Jeigu neturite galimybės nubėgti į parduotuvę, o gaminimo procesas įpusėjo, menka bėda, nes yra kitų produktų, kuriuos galima panaudoti vietoje kiaušinių.

1. Bananai

Pusė vidutinio dydžio banano prilygsta vienam kiaušiniui. Sutrinkite reikiamą bananų kiekį ir sudėkite masę į tešlą. Žinoma, bananai gali pakeisti kitų produktų skonį, todėl tokia kiaušinio alternatyva puikiai tinka pyragams. Tai kepiniams suteiks drėgnumo ir natūralaus saldumo.

2. Pasukos ar kefyras

Pritrūkus kiaušinių, galite naudoti pasukas ar kefyrą – jie abu puikiai tiks pyragams bei blynams. Ketvirtadalis pasukų stiklinės atitinka vieną kiaušinį.

3. Saldintas sutirštintas pienas

Jeigu gamindami sausainius pritrūkote kiaušinių arba iš viso jų neturite, galite naudoti saldintą kondensuotą pieną. Tik tikriausiai šis produktas yra gana retas svečias kai kuriuose namuose, o jei jo ir būna, tai greitai nelieka. Taigi, jei netyčia šaldytuve dar turite šiek tiek kondensuoto pieno, vietoje vieno kiaušinio galite naudoti ketvirtadalį puodelio kondensuoto pieno, tai suteiks saldumo jūsų sausainiams, todėl cukraus beveik neprireiks.

4. Linų sėmenys 

Norint pakeisti vieną kiaušinį, jums prireiks vieno valgomojo šaukšto linų sėmenų, sumaišytų su 3 valgomaisiais šaukštais vandens. Pasidarę tokį mišinį, leiskite jam pastovėti, kol masė taps panaši į želatiną. Ši alternatyva puikiai tinka gaminant sausainius ir pyragus.

5. Obuolių tyrė

Obuolių ar kitų vaisių tyrės gali būti panaudojamos vietoje kiaušinių kepant pyragus. Ketvirtadalis puodelio obuolių tyrės taip pat atitinka vieną kiaušinį. Pasirinkdami kurio nors vaisiaus tyrę, stenkitės ją derinti pagal kitų pyrago sudedamųjų dalių skonį.

6. Jogurtas

Nesaldintas, paprastas, graikiškas jogurtas yra vienas iš geriausių pasirinkimų norint pakeisti kiaušinius. Toks jogurtas suteikia puikią konsistenciją keksiukams ir pyragams. Vietoje vieno kiaušinio galite naudoti ketvirtadalį puodelio jogurto.

7. Sojų varškė (tofu)

Ketvirtadalis puodelio sojų varškės taip pat gali kuo puikiausiai pakeisti vieną kiaušinį. Tofu turi didelį vandens kiekį, todėl tekstūra šis produktas labiausiai panašus į kiaušinio. Tik būkite atidūs, nes sojų varškė gali paversti kepinių struktūrą gerokai tankesne. Vis dėlto šis produktas labiausiai tinka sausainiams ir pyragams.

8. Kepimo milteliai

Jie suteiks purią tekstūrą jūsų kepiniui, o vieno kiaušinio atitikmeniui jums reikės sumaišyti pusantro arbatinio šaukštelio vandens, pusantro arbatinio šaukštelio aliejaus ir vieną arbatinį šaukštelį kepimo miltelių.

9. Soda

Sumaišykite vieną arbatinį šaukštelį sodos su vienu arbatiniu šaukšteliu acto, tai irgi puikiai gali pakeisti vieną kiaušinį kepiniuose, rašo shared.com.

10. Augalinis aliejus

Šia alternatyva derėtų pasinaudoti tik tada, jeigu pritrūkote vos vieno kiaušinio, nes jeigu įpilsite per daug aliejaus, kepinio konsistencija gali visiškai pakisti, o ir riebalų bus labai daug. Taigi, vietoje vieno kiaušinio jums reikės ketvirtadalio puodelio aliejaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.