Jeigu taip nutiko, yra greitas būdas situacijai pataisyti: tiesiog berkite į kavą žiupsnelį druskos.
Jeigu įsidėjote per daug kavos ar palikote ją per ilgai prisitraukti, žiupsnelis druskos gali neutralizuoti jos kartumą. Taip yra todėl, kad natris sutrukdo pasklisti kartumui.
Kai kuriose šalyse, pvz., Šiaurės Skandinavijoje, Sibire, Turkijoje ar Vengrijoje net yra tradicija į kavą įberti šiek tiek druskos.
Žinoma, druska neskanios kavos nepadarys labai gardžia, bet ją bent jau taps įmanoma gerti. Pridėkite jos į jau paruoštą kavą arba užberkite ant sumaltos kavos prieš užplikant ir pažiūrėkite, kaip tai paveiks skonį.
Net ir JAV maisto ekspertas Altonas Brownas, aiškindamas, kaip paruošti tobulą kavą, paminėjo, kad tai padaryti padeda ir žiupsnelis druskos.
Parengta pagal „Wodnder how to Food Hacks“