Patarė, kas svarbu norint paruošti geriausią kavą – vieną paprastą dalyką pamiršta daugelis

Daugelis mūsų norėtume pradėti dieną tikrai gera, gardžia, stipria ir aromatinga kava. Tačiau kartais patys to nežinodami ją sugadiname. 

 Dar vienas svarbus veiksnys, į kurį reikia atsižvelgti gaminant kavą namuose, yra vanduo – mat tik nuo jo priklauso, kiek kavos skonio ir aromato bus išgauta.<br> 123rf nuotr.
 Dar vienas svarbus veiksnys, į kurį reikia atsižvelgti gaminant kavą namuose, yra vanduo – mat tik nuo jo priklauso, kiek kavos skonio ir aromato bus išgauta.<br> 123rf nuotr.
 Dar vienas svarbus veiksnys, į kurį reikia atsižvelgti gaminant kavą namuose, yra vanduo – mat tik nuo jo priklauso, kiek kavos skonio ir aromato bus išgauta.<br> 123rf nuotr.
 Dar vienas svarbus veiksnys, į kurį reikia atsižvelgti gaminant kavą namuose, yra vanduo – mat tik nuo jo priklauso, kiek kavos skonio ir aromato bus išgauta.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 11, 2021, 10:08 AM, atnaujinta Apr 11, 2021, 10:08 AM

Portalas „Insider“, pakalbinęs keletą kavos ekspertų, surinko jų patarimus, į ką svarbu atkreipti dėmesį norint paruošti geriausią kavą namuose. Atrodo, smulkmenos, tačiau jos tikrai svarbios. 

Tad geros kavos mėgėjų dėmesiui – 8 patarimai.

Reguliariai išvalykite kavos aparatą

Daugelis pamiršta itin svarbią taisyklę: švarus kavos aparatas – viena iš sąlygų, kad kava visuomet būtų gardi ir kvapni. 

Įsitikinkite, kad išvalėte visus, net ir sunkiai pasiekiamus aparato kampučius. Užsilikusios senos kavos aromatas tikrai sugadins šviežios kavos skonį.

Pirkite kavos pupeles, o ne maltą kavą

Ką tik maltų pupelių kava bus daug išraiškingesnio skonio nei sumalta iš anksto.

Idealiausia kava – 2 savaitės po skrudinimo

Kavos pupelės daug metų gali išsaugoti savo formą ir atrodyti kaip ką tik paskrudintos, tačiau ilgai stovėdamos jos netenka ir skonio, ir kvapo.

Geriausias kavos skonis – pirmąsias dvi savaites po skrudinimo. Norint išsaugoti gerą skonį, svarbu ir tinkamai laikyti kavos pupeles. Ekspertai siūlo jas laikyti atokiau nuo šilumos, šviesos, drėgmės ir šalčio.

Pasirinkite tinkamą kavos malūnėlį

Įsigijus kokybiškų pupelių, taip pat svarbu investuoti į gerą kavos malūnėlį. Tokį, kuris sumaltų kavą tinkamu rupumu ir tik tam kartui reikalingą jos kiekį. 

Nepamirškite sureguliuoti tinkamo rupumo

Per smulkiai sumaltos kavos skonis gali būti pernelyg kartus, o nepakankamai sumaltos – vandeningas ar rūgštus.

Susimalkite tiek kavos, kiek prireiks vienam kartui

Jei iš anksto susimalėte pupeles, bet nesiruošiate iš jų visų virti kavos, smarkiai pagreitinate procesą, per kurį kava praranda savo ypatingą skonį ir kvapą.

Kavos skonis priklauso ir nuo vandens kokybės

Dar vienas svarbus veiksnys, į kurį reikia atsižvelgti gaminant kavą namuose, yra vanduo – mat tik nuo jo priklauso, kiek kavos skonio ir aromato bus išgauta.

Vandentiekio vanduo gali būti per kietas ar per minkštas, kad jūsų namai pakviptų pačia geriausia kava.

Prieš pildami kavą, pabandykite pašildyti puodelį

Iš anksto pašildytas puodelis prailgins laiką, per kurį rytais galėsite mėgautis karšta ir puikia kava.

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2021 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.